Garmin Norgescup//

Årets Garmin Norgescup-sesong er over – her er vinnerne

Sola GK holdt vertskap for årets siste Norgescup, og det var lokale spillere som kunne juble for seier til slutt. 

Sander Vallestad (t.v.) og Ella Ingebretsen vant i årets siste Norgescup.
Publisert Sist oppdatert

I årets siste Garmin Norgescup var det to lokale spillere som stakk av med seieren på Sola GK. 

I herreklassen vant hjemmebane-spilleren Sander Vallestad (Sola GK) med en sluttscore på seks slag under par (–6). Han la mye av grunnlaget for seieren på andrerunden da Vallestad kun trengte 64 slag (par 68) for å komme seg rundt Solastranden-sløyfen 

Andreplassen var det årets sammenlagtvinner Kevin Andre Wright (Drammen GK) som tok. Til tross for en sluttspurt på de siste ni med to birdier havnet han to slag bak Vallestad. 

Wright kan uansett være fornøyd, for med den plasseringen endte han øverst på Order of Merit-listen (sammenlagtlisten) for årets Garmin Norgescup-sesong. Tidligere i år har han én seier fra Norsjø GK og en sjetteplass fra NM. 

Den siste pallplassen på Sola var det Leo Hirukawa Aaraas (Oslo GK) som tok. 

Naboseier for damene

I dameklassen var det Ella Ingebretsen (Stavanger GK) som trakk det lengste strået. Tre runder på 71-72-70 holdt til en vinnerscore på +9. Hun slo klubbvenninne Nova Sofie Siljander i omspill ettersom begge havnet på samme score. Ingebretsen gjorde birdie i playoffen for å sikre seieren. 

Det blir en kort hjemtur for de to øverste på listen for damene. 

Tredjeplassen gikk til Henriette Spilling Gjelten (Losby GK), som også vant Order of Merit-tittelen i dameklassen. Hun har hatt en god sesong på Garmin Norgescup med seieren på Meland i mai som naturlig høydepunkt. 

Kevin Andre Wright (t.v.) og Henriette Spilling Gjelten kan klappe seg selv på skuldrene etter å ha vunnet Garmin Norgescup sammenlagt i 2023.
Powered by Labrador CMS