The Masters//

Årets Masters kan bli en våt affære

Det kan bli svært krevende spilleforhold i årets første major-turnering. De neste dagene er det meldt regn, lyn og torden i Georgia.

Skal man tro værvarselet kan det bli slike scener i Masters i år. Her er Rory McIlroy fra en treningsrunde i regnet på Augusta i 2015.
Publisert Sist oppdatert

Ventetiden er over. Masters 2023 står endelig for tur. Hovland, McIlroy, Rahm, Scheffler og alle de andre stjernene møtes til dyst på Augusta National for å kjempe om den grønne jakken.

Men denne uken vil nok den legendariske banen være enda vanskeligere enn vanlig. Det er meldt kraftig nedbør, lyn og torden periodevis gjennom alle de fire turneringsdagene.

Ifølge amerikanske Weather.com skal uværet begynne allerede torsdag med tordenvær utover ettermiddagen. Derfra skal det nesten bare bli verre og verre gjennom hele helgen.

Meteorologisk institutt og yr.no deler naturligvis oppfatningen av varselet til Weather.com. Den norske tjenesten viser at ukens verste dager blir fredag og lørdag, hvor det skal regne tilnærmet kontinuerlig gjennom de 48 timene.

Spillerne må regne med at det kan falle opptil 75 mm nedbør de to dagene.

Bare fem ganger tidligere har været påvirket Masters såpass mye at turneringen avsluttes på mandagen. Siste gang var i 1983 da Seve Ballesteros vant sin andre og siste grønne jakke.

Starttider kan bli avgjørende

Som i enhver turnering vil starttidene på de to første spilledagene påvirke ledertavlen. Åpner man godt legger man naturligvis press på konkurrentene som slår ut på ettermiddagen.

Om værvarselet holder seg som nå vil nok alle spillerne drømme om å få slå ut tidlig torsdag.

Historisk sett kommer starttidene i Masters på tirsdag, så det blir et lite døgn med venting før man vet om Viktor Hovland får den potensielle gleden av å slå ut tidlig eller sent på torsdag.

NB! Årets Masters vises på Discovery+. Hovedsendingen begynner klokken 21 hver dag (klokken 20 på søndag). Fra klokken 23 går sendingen også på TV-kanalen MAX.

Powered by Labrador CMS