Nordic Golf League//

Arnøy vant sin andre for sesongen: – Prioriterer nok dette fremover

Bergenseren Jarand Ekeland Arnøy tok fredag sin andre seier i årets Nordic Golf League-sesong. Dermed er han et stort steg nærmere fast Challenge Tour-kort. 

Med sin andre Nordic Golf League-seier for sesongen er Jarand Ekeland Arnøy én seier unna å sikre seg kort på nivået over neste år.
Publisert Sist oppdatert

På grunn av store nedbørsmengder på finske Nordcenter golf & Country Club, en drøy time utenfor Helsinki, ble det bare to runder med turneringsgolf for Nordic Golf League-spillerne denne uken. 

For Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) gjorde det ingenting. På sine to runder brukte han henholdsvis 66 og 68 slag (par 72), og stakk dermed av med en seiersscore på –10. 

Denne seieren er hans andre for sesongen, og dermed trenger han bare én til for å sikre automatisk opprykk til Challenge Tour-en, Europa andre nivå. 

– Det ble noen ganske lange dager for min del denne uken. I går var jeg på plass klokken 07.00, men slo ikke ut før 16.16. Derfor hadde jeg to hull igjen å fullføre halv åtte i morges, men måtte vente til klokken 15 på et potensielt omspill, skriver Arnøy i tekstmelding fra Finland til Norsk Golf. 

– Det var en syk spesiell turnering. I går lå banen helt under vann. Jeg har nok spilt nok golf i regn for en stund i hvertfall, forteller bergenseren videre. 

Ett steg nærmere opprykk

Med denne seieren rykker Arnøy opp til åttende plass på Order of Merit-listen, hvor de fem beste får Challenge Tour-kort i 2024 på slutten av sesongen. Det er riktignok kun hvis man ikke automatisk får kortet ved å vinne tre Nordic Golf League-turneringer i en og samme sesong. 

Nå er Fana-spilleren kun én seier unna. 

–  Nå ligger jeg fint på skuddhold, så jeg prioriterer nok denne touren fremover. Satser på én seier til for å få det automatiske opprykket, forteller Arnøy. 

Det samme gjelder hans landsmann Andreas Halvorsen (Larvik GK), som vant to turneringer i Polen i april

Det er fem offisielle turneringer igjen i årets Nordic Golf League-sesong, i tillegg til sluttspillet i oktober. 

Andreas Halvorsen var forøvrig også med i Finland, og endte på en delt 37. plass. Mikkel Antonsen (Gamle Fredrikstad GK) endte på delt 64. plass, mens den siste nordmannen på listen var Torbjørn Johansen (Miklagard GK) som fikk delt 97. plass. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS