THE BOYS´AMATEUR//

Bach imponerte i England – måtte gi tapt i semien

Oscar Bach fra Oslo GK var på vei mot finalen i The Boys´ Amateur – juniorenes utgave av The Open. Men til slutt ble amerikaneren Alex Papayoanou for sterk.

Oscar Bach (t.h.) gratulerer Alex Papayoanou fra USA med seier i semifinalen lørdag.
Oscar Bach (t.h.) gratulerer Alex Papayoanou fra USA med seier i semifinalen lørdag.
Publisert Sist oppdatert

Først på det 17. hullet i lørdagens semifinale måtte Oscar Bach strekke våpen. Men den unge Oslo-spilleren har ingen grunn til å være skuffet etter 2&1-tapet mot amerikaneren Alex Papayoanou.

Etter en lang uke på Ganton & Fulford GC i England, kan Bach se tilbake på nok en sterk prestasjon.

Oscar Bach slår seg ut av trøbbel i semifinalen lørdag.
Oscar Bach slår seg ut av trøbbel i semifinalen lørdag.

The Boys´ Amateur er en del av R&As «Open Championship-familie», og har eksistert siden 1921. Den over 100-årige turneringen rangeres som en av de gjeveste juniorturneringene i verden, og blant tidligere vinnere er José Maria Olazábal, Adrián Otaegui, Matt Fitzpatrick og David Howell.

Etter det innledende slagspillet tidligere i uka, gikk både Filip Svendsen (Gamle Fredrikstad), Leo Hirukawa Aaras (Oslo) og Oscar Bach videre til matchspillet.

Sistnevnte var helt oppe på 5. plass etter det innledende slagspillet, og skjebnen ville ha det til at Bach møtte lagkamerat Aaraas allerede i 16-delsfinalen.

Vant flere matcher

Til daglig trener og spiller de sammen på Bogstad. Men fredag var det Bach som trakk det lengste strået i den historiske juniorturneringen. Med to hull igjen å spille, måtte Aaraas vinne begge for å tvinge frem et omspill, men tapte til slutt 3&1, og ble pent nødt til å ønske kameraten lykke til videre.

I neste runde måtte Donnacha Cleary fra Irland reise hjem etter møtet med Bach. Det måtte tre omspillshull til før nordmannen endelig kunne strekke armene i været.

Bach tar imot gratulasjoner fra Oscar Couilleau fra Frankrike etter at Oslo-spilleren sikret 3&2-seier i kvartfinalen.
Bach tar imot gratulasjoner fra Oscar Couilleau fra Frankrike etter at Oslo-spilleren sikret 3&2-seier i kvartfinalen.

Lørdag formiddag fortsatte den unge Oslo-junioren storspillet. Kvartfinalen mot franske Oscar Couilleau var lenge en jevn affære, men på tampen avgjorde Bach ved å vinne tre av fire hull og matchen 3&2.

Dermed var det duket for semifinale. Der ventet en tøff match mot Alex Papayoanou fra USA.

Slutt i semifinalen

Bach tok ledelsen på hull to, da Papayoanou gjorde bogey. De talentfulle ungguttene delte det neste før amerikaneren tok tilbake et hull. Derfra fikk Oslo-spilleren det tøft.

Etter å ha havnet én ned på hull seks, ble nordmannen jagende resten av semifinalen, og kom aldri helt tilbake. Da det 17. hullet ble delt på par, ble det klart at finalen blir uten et norskt bidrag.

I den andre semifinalen slo engelskmannen Kris Kim franske Hugo Le Geoff, og møter Bachs motstander i finalen.

Se resultater

Powered by Labrador CMS