PING PODCAST//

«Ballen vet ikke om du har sovet eller spist godt. Det er fysikk, det er matte»

Vil du forstå mer av Viktor Hovlands (25) utvikling? Lytt til denne nye podcasten fra PING.

Publisert Sist oppdatert

Etter seieren i BMW Championship sist helg, er det ikke bare Viktor Hovlands spill som har nådd et nytt nivå. Det har også nordmannens popularitet.

Den siste uka har Hovland blitt intervjuet av medier fra hele verden for å forklare sin suksess og utvikling. Og noe av det mest innsiktsfulle og interessante vi har kommet over er denne podcasten til PING, som ble spilt inn dagen etter triumfen i BMW Championship.

Om utvikling og interesser

I det 40-minutter lange intervjuet med Shane og Marty i PING-traileren forteller 25-åringen inngående om hvordan han over tid har jobbet for å ta nye steg mot verdenstoppen, hvilke mål han velger å fokusere på, hva han har gjort for å øke lengdene med driveren, men også hva han interesserer seg for utenfor golfen.

– Jeg ser nesten aldri golf eller annen sport på TV, og har kanskje lest fem bøker i mitt liv. Jeg var aldri spesielt god i det på skolen, men jeg er blitt mer interessert i fysikk og matte de siste åra. Og vil gjerne lese mer, lære mer, forklarer Hovland.

Hensikten er selvsagt å bli enda bedre.

– Golfballen vet ikke om du har sovet eller spist godt. Den påvirkes bare av slaget du slår, det er ren fysikk. Og fysikk er matte. Derfor lytter jeg gjerne enda mer til folk som har greie på dette, og kan høre på podcaster seks timer om dagen, sier han.

Mer musikk tidligere

Slik var det ikke nødvendigvis før. Da Hovland under pandemien kjørte bil (!) på kryss av tvers i USA fra turnering til turnering, var det ikke podcaster som kom ut av høyttalerne.

– Da var jeg mer opptatt av musikk. Jeg kunne «bænge ut» musikk 15 timer i strekk. Alt mulig rart. Jeg hadde ikke unnet min verste fiende å være med i den bilen!

Hovland forteller også om den første tiden på college i USA, hvordan det var å flytte fra trygge Norge, og tre inn i en helt ny tilværelse på Oklahoma State University.

Det blir også tid til en prat om oppveksten i Norge – og hvordan stjernestatusen hans har endret opplevelsen av å komme hjem til gamlelandet.

– Det er ganske vilt, innrømmer Hovland, og forteller historien fra Larvik GK, som Norsk Golf først skrev om, og som i dagene etter gikk viralt verden over.

Hva skjer?

– For et par år siden skulle jeg spille en runde med et par kamerater, og vi har et nettbasert system i Norge der alle må registrere seg for å spille (Golfbox, red.anm), så kompisen min førte oss alle opp på normal måte kvelden i forveien.

– Og da vi kom til banen dagen etter, var det allerede et flere hundre mennesker på første tee. «Hva er det som skjer?»

En glad og opplagt Hovland avslutter podcasten ved å snakke om Ryder Cup, hvem han gjerne spiller med og hva slags sjanser Europa har i det kommende møtet med USA.

– Jeg kunne lyttet til Viktor Hovland snakke om golf hver dag hele uka, skriver @sheakirsop4725 i kommentarfeltet, og får støtte av mange.

NB! Du kan også lytte til podcasten som ren lydfil:

Powered by Labrador CMS