Nordic league//

Bare nesten for birdiemaskinen fra Bergen

Jarand Ekeland Arnøy gjorde birdie på nesten halvparten av hullene på siste dag av Nordic league-turneringen på Miklagard.

Jarand Ekeland Arnøy tok 2.-plassen i Nordic league-turneringen på Miklagard.
Publisert Sist oppdatert

Før avslutningsrunden av Nordic league-turneringen på Miklagard, lå Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) fem slag bak lederen, danske Kristoffer Max. Før runden sa Arnøy til Norsk Golf at det måtte en kanonrunde til for å vippe dansken av pinnen.

Og Arnøy ga det i hvert fall et skikkelig forsøk.

Etter en kjip start med bogey på åpningshullet, fikk Arnøy virkelig fart på sakene. Den første birdien fulgte allerede på hull to, og ble etterfulgt av syv til før scorekortet med 67 slag og -5 ble signert.

Ingen spillere gjorde flere birdier enn Arnøy totalt, med 19.

Arnøy selv spådde at man trolig måtte opp i en score på mellom -12 og -15 for å vinne turneringen, og fikk rett i det. Danske Max var på ett tidspunkt bare ett slag foran Arnøy, og da var det fortsatt fire hull igjen å spille.

En eagle på hull 15 satte en effektiv stopper for det, og dermed var det meste av seiershåp ute også for Arnøy, som var den siste av danskens motspillere som holdt stand. Max fulgte opp eagle med birdie, og dermed var det ingen som brydde seg opp bogey på siste hull.

Dansken vant turneringen med en totalscore på -13, tre slag foran Arnøy på andreplass. Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) endte på 9.-plass, mens Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) gjorde et kjempehopp på ledertavlen etter en strålende sisterunde på 68 slag.

38 nordmenn deltok.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS