MIKLAGARD-KONKURSEN//

Ber om mer tålmodighet: – Krevende og komplekst

Det jobbes intenst med å etablere en ny klubb på Kløfta etter konkursen i Miklagard GK. 

Tore Waagø (t.v.) og Arild Karlsen – med flere – forhandler om å overta boet og etablere en ny klubb på Kløfta.
Publisert Sist oppdatert

Den 17. januar fortalte Tore Waagø til Norsk Golf at han sammen med lojale Miklagard-venner som Arne Sartz-Knudsen, golfinvestor Arild Karlsen og Holdbart-gründer Trond Laeng ønsket å overta boet og stifte en ny klubb på Kløfta.

– I løpet av et par uker tror jeg det kommer opp et alternativ som medlemmene kan melde seg inn i, sa Waagø da. 

Tre uker senere er det fortsatt ingen løsning. Tirsdag kveld sendte Waagø ut en melding til medlemmene i den konkursrammede klubben.

Langt fra hverandre 

«Etter konkursen i Miklagard Golfklubb og Miklagard Golf AS har det vært jobbet med å se om det er mulig å finne en løsning mellom en gruppe medlemmer og konkursboet. Målet har vært å redde anlegget vårt, og få en golfbane til våren,» forteller Waagø i sin oppdatering.

Han legger ikke skjul på at forhandlingene med kreditorene er krevende.

«Det har vært jobbet ganske intenst i flere uker nå, og det viktigste som har blitt oppnådd er at banemannskapet er på plass for å passe på banen gjennom en periode. Forhandlingene har vært og er krevende, og så langt er partene relativt langt fra hverandre. Dette gjelder på veldig mange av punktene man skal avklare.»

Han understreker at det er mye som skal tas hensyn til i slike prosesser, og at salg av en golfbane er et komplekst prosjekt. På nåværende tidspunkt er det for tidlig å si om man har mulighet til å komme i mål innen rimelig tid. 

Ifølge Waagø er det avgjørende for banen at man har en løsning innen 2-4 uker.

Dette er saken

Mandag 8. januar informerte Miklagard GK at klubben var konkurs. Ni ansatte mistet jobben. I tillegg ble 10-12 sesongarbeidere rammet av konkursen, sammen med over 900 medlemmer som ble fristilt fra sine forpliktelser.

Det jobbes nå for å etablere en ny klubb på et av Norges fineste golfanlegg. Den 22. januar ble konkursboet registrert i Brønnøysund, med advokat Jostein Nordbø som bostyrer. 

Må ha en rask løsning

«Hvis ikke er man redd for at gamle medlemmer forsvinner, og at man ikke har tid til å gjøre de nødvendige oppgaver før banen faktisk skal åpne. Det er også en utfordring med leasing-maskiner som eventuelt må leveres tilbake og ansatte som etterhvert vil forsvinne,» poengterer Waagø.

Derfor ber han Miklagard-medlemmene om å helle mer is i magen.

«Det som er viktig er at de gamle medlemmene fortsatt har litt tålmodighet mens disse prosessene pågår. Det er selvfølgelig avgjørende for banen at så mange som mulig eventuelt melder seg inn igjen i 2024,» skriver Waagø.

Han understreker at neste utspill ligger hos konkursboet og håper det kommer i løpet av kort tid. 

NB! Norsk Golf var tirsdag kveld i kontakt med Tore Waagø, og har fått tillatelse til å gjengi innholdet i brevet til Miklagard-medlemmene. 

Powered by Labrador CMS