LPGA Tour//

Birdiesterk Borge klatret på ledertavlen siste dag

Celine Borges scorekort var søndag av det fargerike slaget. Med seks birdier og fire bogeyer, klatret hun på siste dag i ShopRite LPGA Classic.

Selv med et fargerikt scorekort klatret Celine Borge på avslutningsrunden i uken LPGA-turnering
Publisert Sist oppdatert

Når man spiller på en bane som er et kvarters kjøring fra gamblingbyen Atlantic City i New Jersey, frister det å satse litt. Det kan man trygt si at Celine Borge gjorde denne uken. I løpet av tre runder registrerte hun 17 birdier på de 54 hullene.

Seks av dem kom på søndagsrunden. Til gjengjeld ble fire av dem nullet ut av bogeyer, og hun avsluttet dermed turneringen med en 69-runde (–2).

Med den scoren i lomma klatret hun opp til delt 39. plass i ShopRite LPGA Classic.

Samlet over de tre dagene ble det 69-72-69 med scoren –3.

Tallenes tale viser at Borge spilte jevnt på Seaview i New Jersey. 34 av 42 fairwaytreff (11,3 i gjennomsnitt per runde) og 32 av 54 greentreff (10,6 i gjennomsnitt per runde), samt at puttingen ble bedre utover i helgen. Søndag brukte hun tre færre putter enn fredag.

65-65

Vinneren ble til slutt sør-afrikanske Ashleigh Buhai som med to 65-runder lørdag og søndag klatret helt øverst på ledertavlen.

Hun delte Borges oppfatning om birdier måtte til for å kjempe om seieren. 34-åringen leverte hele 19 birdier på de to dagene, men riktignok bare fem bogeyer til sammen.

Dette er hennes andre seier på LPGA-touren etter å ha vunnet major-turneringen The Women's Open i fjor.