Blytung Kofstad-runde, men «alt» tyder på at jobben er gjort: - Feil spillere skal spille ekstremt bra på søndag

Espen Kofstad leverte dagens verste runde, men det skal mye til for at plassen på DP World Tour ikke er sikret. Alt avgjøres på søndag.

Publisert

Espen Kofstad er fortsatt i rute til å sikre seg full spillerett på DP World Tour også i 2023, til tross for at lørdagens tredjerunde av Portugal Masters på Vilamoura golf course, endte i skuffelse.

Om lag 24 timer etter at Kofstad fikk en drømmestart på de fem første hullene på runde to, og var fire under par, var lørdagens åpning seks slag dårligere.

Det sørget bogeyer på hull 3 og 4 for. Enda en bogey fulgte på hull 7. Heldigvis var det dagens siste tapte slag. En birdie på det tolvte hullet ble også den eneste norske fuglen for dagen, og gjorde at Kofstad til slutt signerte for +2 for dagen.

– Det skal mye til

Ifølge Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen skal det «ekstremt mye til» for at Kofstad ikke er sikret kortet til neste sesong når «alt» oppsummeres etter søndagens finalerunde:

– Kofstad går uansett forbi Victor Dubuisson ettersom han klarte cuten. 69.-plass eller bedre så går han forbi Henrik Stenson også. Feil spillere skal spille ekstremt bra i morgen for at han skyves såpass mange plasser ned, sier Mikkelsen til Norsk golf.

Åtte slag dårligere

Det var åtte slag dårligere enn fredagens heftige 65-runde.

– Det var veldig bra. 65 var det jeg trengte. Det er ikke lett, og det er mye press for å spille bra, men jeg taklet det bra i dag, sa Kofstad til Norsk golf etter runden som sørget for at Oslo-gutten greide cuten.

– Er kortet i boks nå, eller er det for tidlig å feire?

– Når alle er ferdige på søndag, så vet vi, svarte Kofstad da.

Underveis i lørdagens runde delte DP World Tour en tweet av Kofstad fra fredagens runde:

Leading the field in putting strokes gained, +2.56 You can see why after putts like this…@EspenKofstad | #PortugalMasters pic.twitter.com/tTJV1hbCW9— DP World Tour (@DPWorldTour) October 29, 2022

Engelskmannen Jordan Smith leder turneringen før siste runde (-22 totalt), to slag foran Gavin Green. Lørdagens runde gjør at Kofstad faller kraftig på resultatlisten, fra 45. til 68.-plass. Det er 23 plasser ned. Nordmannen har kun tre spillere bak seg på resultatlisten etter det som var lørdagens verste runde (73 slag) – og kun én av ni runder som var dårligere enn banens par.

Fortsatt innenfor

Det er de 117 beste på sammenlagtlisten som får nytt kort på DP World Tour. Lørdag ettermiddag viser prognosene at Espen Kofstad ligger på 113. plass, bare 14,4 poeng over den magiske streken.

Etter tre spilte runder i Portugal har han passert Victor Dubuisson og Henrik Stenson på listen, men som alltid er marginene små og premien stor på denne tiden av året.

Prognosene viser at Kofstad bare er 0,1 poeng foran Stenson. Dermed må han minimum holde 68. plassen i helgens turnering for å holde seg foran den svenske majorvinneren. Og bakfra er det flere spillere som jager, framfor alt Kiradech Aphibarnrat som er helt i teten i Portugal.

Med så mange faktorer i spill er det naturlig at Espen Kofstad ikke tar noen ting for gitt før alt er ferdigspilt søndag. Samtidig vet han at en god finalerunde på Dom Pedro Victoria Golf Course garanterer at arbeidsplassen også neste år heter DP World Tour.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS