LPGA TOUR//

Borge fighter for å finne formen igjen etter covid

For en måned siden var hun aktuell for Solheim Cup. Fredag misset Celine Borge sin andre cut på rad for aller første gang i sin imponerende debutsesong på LPGA-touren.

Celine Borge i aksjon på LPGA-touren fredag. Tønsberg-jenta fikk ikke godspillet til å sitte i Cincinnati denne uka.
Publisert Sist oppdatert

Fram til august var det mer eller mindre en sammenhengende opptur. 

På sine første 14 turneringer som LPGA Tour-spiller sto Celine Borge med fem Topp 20-plasseringer og to innenfor de tre beste. Sammen med Polly Mack avsluttet hun juli på delt tredjeplass i lagturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational. Og fulgte opp individuelt uka etter med samme plassering i majorturneringen Evian Championship.

Det fikk selv Solheim Cup-kaptein Suzann Pettersen til å sette et utropstegn ved navnet til den unge Vestfold-spilleren.

Var på blokka

– Celine var ett av navnene på blokka vår, bekrefter Tutta og visekaptein Caroline Martens til Norsk Golf.

– Vi fulgte henne i noen tøffe turneringer også før Evian. Hun imponerte stort, også under vanskelige forhold. Så vi håpet at hun kunne gjenta noe lignende i Open i starten av august.

Men majorturneringen på Walton Heath i Surrey ble alt annet enn «noe lignende» for den norske 25-åringen, som måtte trekke seg fra turneringen bare timer før hun skulle slå ut på første runde.

Hun lå utslått på hotellrommet med et koronavirus herjende i kroppen.

– Kjedelig for Celine, og kjedelig for oss. Vi hadde gledet oss til å se hva hun kunne gjøre i en ny majorturnering. Men jeg er sikker på at hun vil slå tilbake. Hun kan fint kvalifisere seg til Solheim Cup allerede neste år, sier Suzann Pettersen, som også er kaptein for Europa i 2024.

Bratt vei tilbake

Celine Borge har allerede startet på den lange veien tilbake til storformen. Men de første ukene på beina igjen har vært bratte. 

I CPKC Women´s Open for 14 dager siden endte hun på en beskjeden 59. plass. Forrige uke misset hun cuten i Portland Classic. Og fredag gjentok bedriften seg i Kroger Queen City Championship.

Med runder på 77 og 75 slag, totalt åtte over par, var Borge hele sju slag bak cutgrensen i Cincinnati.

Det skuffer nok ingen andre enn Borge selv. For alle som har fulgt med i timen, kjenner den hardtarbeidende Tønsberg-jentas utvikling og prestasjoner. 

I sin debutsesong på LPGA-touren har 25-åringen fra Vestfold GK klatret over 200 plasser på verdensrankingen. Og statistikken på LPGA Tour bekrefter hennes potensial og ferdigheter – spesielt der golf avgjøres, på greenene.

Med 18 turneringer i beltet ligger Borge fortsatt som nummer fem på puttestatistikken (putting average) på det høyeste turneringsnivået i verden. Samtidig er hun på 45. plass i «Race to CME Globe» – hvor de 60 beste ved sesongslutt kvalifiserer seg til den store finalen, Tour Championship.

Powered by Labrador CMS