Brukte fire år på utvikle nye tourjern – nå er de her

Etter fire år og over 70 triumfer på PGA-touren erstatter Ping nå sitt populære i210-jern med etterfølgeren i230.

Publisert

Nyvinningene er et helt nytt jernsett – Ping i230 – og langjernet iCrossover. Og det er selvsagt ikke tilfeldig at de begge ble lansert i samme pressemelding mandag.

Ifølge Pings egen tekst er de to nyhetene rettet mot «golfere på jakt etter ny teknologi utviklet for å levere presis kontroll og stabilitet». Men hva betyr egentlig det?

Et nytt tour-jern

Det meste er egentlig sagt når i230 nå erstatter det mest brukte Ping-jernet på PGA Tour, Ping i210. Likevel forsikrer Ping at i230 også kan spilles av flere enn Viktor Hovland og stjernene.

– De nye i230-jernene og iCrossovers er for ivrige spillere som ønsker å bli bedre, forklarer Ping-sjef John K. Solheim i pressemeldingen.

– I i230-jernet har vi konstruert mye ytelse i ett design. Det har nøyaktigheten, kontrollen og følelesen som forventes i players-kategorien samtidig som det tilbyr tilgivelsen til et spillforbedringsjern. Det minner meg mye om det ikoniske Ping Eye2-jernet ved at det appellerer til så mange spillertyper, fra tour-proffene til hverdagsgolfere.

Ping er blant merkene som alltid har forsøkt å gjøre spilet enklere for oss vanlige dødelige. Samtidig legges det ikke skjul på lanseringens hovedmålgruppe er spillere i lavere handicap-kategorier.

Likevel beskrives det nye jernsettet som «et players-jern som alle kan spille med».

Også med justering

Framskritt i elastomer-teknologien gjorde det mulig for Pings ingeniører å spare betydelig vekt. Tyngdepunktet er plassert lavere og tilgivenheten er samtidig større som følge av at tungsten-vekter er strategisk plasssert i tå og hæl – en teknologi Ping også bruker i sine puttere.

I sum gjør det i230 det til det mest tilgivende «i»-jernet til dags dato.

– Vi balanserer en rekke ytelsesegenskaper, forklarer Solheim.

– Jernet har presisjonen og følelsen til et players-jern, samtidig som det tilbyr tilgivelsen mange forventer av et Ping-jern. Vi har lyktes i å øke lengdene på en måte som er forutsigbar og repeterbar også for de beste spillerne.

Den andre nyheten er iCrossover-jernet med justeringsmuligheter som skal fylle rommet mellom jern og wooder i bagen.

– Vi innlemmer nå Crossover-kategorien i vår «i»-familie for å målrette denne mot golfere som mest sannsynlig spiller et av våre bladlignende jern, innrømmer Solheim.

Powered by Labrador CMS