Challenge Tour-kortet halvveis nede i lomma etter andreplass i Sverige

Aksel K. Olsen tok et langt steg mot opprykk til Challenge Tour etter lørdagens birdieshow og andreplass i Bråviken Open i Sverige.

Publisert

Stavanger-spilleren startet avslutningsrunden på delt 6.-plass, fire slag bak toppen av leaderboardet, men rykket opp mot toppen med en kanonstart på lørdagens avslutningsrunde.

Med en eagle og tre birdies på de seks første hullene meldte han seg plutselig på i seierskampen, men lederen Hampus Bergman fra Sverige fortsatte også å holde trykket oppe. Olsen fulgte opp med å gå de resterende hullene på tre under par, og han kunne dermed signere for en imponerende 64-runde (-8). Det holdt likevel ikke til seier, for Bergman fortsatte også storspillet og svarte med en 64-runde selv.

Dermed endte Olsen til slutt fire slag unna seier på andreplass alene (-18). Det var verdt en utbetaling på 4014 euro, og enda viktigere så sender det ham opp til andreplass på Nordic League sammenlagt med 28 792 innspilte euro så langt i år. 

Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer seg opprykk til Challenge Tour, og med fem turneringer igjen av årets sesong har Olsen allerede spilt inn mer penger enn det som var nødvendig for å sikre femteplassen sammenlagt i fjor.

– Jeg kan ikke akkurat si jeg er misfornøyd med hvordan de to siste ukene har gått! Jeg skal bare holde det gående så lenge som mulig, skriver Olsen på Instagram, og refererer til hans imponerende 17.-plass i europatour-debuten forrige uke, som sikret ham en sjekk på 20 000 euro, hans største utbetaling i karrieren.

Mats Heien fra Kjekstad GK ble den nest beste norske spilleren i Sverige denne uken på delt 15.-plass, tolv under par. Slaget bak fulgte Bynesets Martin Ulseth på 22.-plass.

Det gjenstår nå bare fem turneringer av Nordic League-sesongen. Neste turnering, Tinderbox Charity Challenge, slår i gang 12. september.

Powered by Labrador CMS