PGA Tour//

Clark lekte med magisk grense – Hovland på par

Wyndham Clark klatret til toppen av ledertavlen med en ellevill 60-runde på Pebble Beach. Han kan bli kåret som vinner før fjerderunden starter. 

Det ble litt for mange bunkere for Viktor Hovland under lørdagens tredjerunde på Pebble Beach. En annen spiller stjal alle overskriftene.
Publisert Sist oppdatert

Årets AT&T Pro-Am på Pebble Beach har ikke vært Viktor Hovlands beste turnering. Etter en godkjent åpningsrunde på 69 slag (–3) på Spyglass Hill på torsdag, har han levert to 72-runder  (E) på Pebble Beach. 

Under lørdagens tredjerunde var det lite flyt å finne for nordmannen. Det ble fire bogeyer og fire birdier i de våte forholdene i California. 

Av høydepunkter å trekke frem er de to birdiene han fikk på rad på hull 6 og 7 (han startet på hull 10 journ.anm.), og avsluttet dermed runden sterkt. 

I kommentatorboden påminnet Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud seerne at «hver uke ikke kan være en Viktor-uke».

– Det er ikke Viktor sin dag i dag. Det er en del å ta tak i, sa Henrik Bjørnstad under sendingen.

– Viktor kan jo ikke ha en kjempeuke hver uke. Det hadde tatt seg ut, la Per Haugsrud til.

Han ligger på delt 58. plass med scoren –3, men han er ikke alene. Spillere som Rory McIlroy, Matt Fitzpatrick og Xander Schauffele ligger rundt ham på ledertavlen med lignende resultater. 

Centimetere unna historie

Det var mange spillere som likte seg godt i de våte forholdene på Pebble Beach. Det ble flere runder langt ned på 60-tallet, men det var én som utmerket seg enormt. Den regjerende U.S. Open-vinneren Wyndham Clark hadde en av sine beste dager på en golfbane noensinne. 

Før runden var fem under par for turneringen på en 23. plass. Målet på forhånd var nok å bruke moving day godt, og klatre så høyt han klarte. 

Det fikk han til.

På de første ni hullene leverte han to (!) eagler og fire birdier. Det er en åpningssløyfe på 28 slag og åtte under par. 

Birdietoget stoppet heller ikke, og det ble ytterligere to sirkler på hull 10 og 11. Da var han ti under par for runden, og trengte «bare» å gå tre under par på de siste syv hullene. 

Dessverre kom den første blemmen på hull 12. Utslaget på par 3-hullet la seg plugget i bunkeren, og da hverken andre eller tredjeslaget kom seg opp på green, lusket dobbel-bogey spøkelset i buskene. Men Clark var en mann i flytsonen, så selvfølgelig gikk den snaue åtte meter lange bogeyputten fra greenkanten rett i koppen den også. 

Amerikaneren fulgte opp med to nye birdier på hull 13 og 14. En runde på 50-tallet var to birdier (eller en eagle) unna. 

Clark hadde flere birdiemuligheter på de siste hullene, men to ganger på rad stanset ballen på hullkanten. På det avsluttende par 5-hullet fant han greenen på to slag, og hadde en åtte metersputt for eagle og historie:

Ballen stanset akkurat kort av hullet, men med en tap-in birdie ble det fremdeles ny banerekord på den historiske banen Pebble Beach. 60 slag og ny leder i klubbhuset. 

– For å være ærlig så var det helt surrealistisk. Å ha sjansen til å gå en 59-runde med den putten var spesielt, sa han etter runden

Ser man på tallene er det ikke vanskelig å se hvor Clark var bedre enn resten av feltet. På greenen tjente han hele 6,917 slag på verdenseliten som spilte mot ham. 

Han leder turneringen på scoren –17, men svenske Ludvig Åberg er bare ett slag bak. 

Turneringen kan utsettes

Været var ikke allverden lørdag, men søndag skal det se enda verre ut. Ifølge Yr.no kan det komme opptil 45 mm regn og vindkast på 25 m/s på Pebble Beach. 

Turneringsledelsen har informert at de skal foreta en inspeksjon av forholdene og værmeldingen klokken 05.00 lokal tid (14.00 norsk tid), for å avgjøre om det skal spilles golf på Monterey-halvøya søndag eller om finaledagen flyttes til mandag. 

Værmeldingen er ikke den aller beste på mandag heller, så det kan hende det ikke skal spilles mer golf i denne turneringen i år. 

Om det blir spill kan du se turneringen på Discovery+ og Eurosport fra klokken 19.00.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS