MIKLAGARD-KRISEN//

De vil stifte ny klubb på Miklagard: – Ha is i magen

Miklagard GK er konkurs. Men nå jobber sterke krefter og lojale Miklagard-venner intenst for å etablere en ny klubb på Kløfta. 

Tore Waagø (nederst) og Arild Karlsen er to av Miklagard-vennene som nå jobber for at det fortsatt skal bli golf på Kløfta.
Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN

Forrige mandag informerte Miklagard GK sine ni ansatte at de mister jobben. I tillegg rammes 10-12 sesongarbeidere av konkursen. Samtidig er over 900 medlemmer fristilt fra sine forpliktelser til den konkursrammede klubben.

Sammen med flere gode Miklagard-venner jobber nå tidligere daglig leder, Tore Waagø, for å etablere en ny klubb på Miklagard.

NB! Det er bare golfklubben på Miklagard som er konkurs. Aksjeselskapet lever, og andre tilstøtende virksomheter – som hotellet Lily Country Club – er selvstendige enheter som ikke omfattes av konkursen.

Mandag i forrige uke informerte Miklagard GK sine ni ansatte og over 900 medlemmer at klubben er konkurs. De økonomiske utfordringene etter den omfattende og krevende baneombyggingen ble til til slutt for store. Men det betyr ikke nødvendigvis at golfeventyret på Kløfta er over. 

Krefter er nå i gang for å etablere en ny klubb på et av Norges flotteste golfanlegg. Bak initiativet står en kjent gruppe av Miklagard-venner.

– Det er ikke til å legge skjul på at jeg veldig gjerne vil ha en golfbane på Miklagard. Men vi er en hel gjeng, ikke en liten gruppe, som ønsker å redde golfen her, sier Tore Waagø til Norsk Golf.

Lojale Miklagard-venner

I 22 år var han ansatt på Miklagard. Arbeidet han la ned på og utenfor banen er den fremste motivasjonen for redningsaksjonen.

– Det er på mange måter livsverket mitt. Miklagard er veldig viktig for meg. Det er der jeg vil spille golf, og jeg synes det er veldig trist det som har skjedd, uten at jeg verken kan eller vil forklare årsaken til det, sier den tidligere daglige lederen.

Waagø har nå tett kontakt med det selv han beskriver som «veldige lojale Miklagard-folk» for å se på en løsning videre. 

– Det er mange som ønsker å hjelpe til, forsikrer Waagø, og ramser opp navn som Arne Sartz-Knudsen, golfinvestor Arild Karlsen og Holdbart-gründer Trond Laeng.

Den neste uka vil de skaffe seg oversikt over hva som har skjedd. Hva sier bobestyrer? Hva er ståa i aksjeselskapet, som fortsatt lever? Og hvordan kan en ny klubb ta form?

– Det kan jo også hende at det er noen andre interessenter utenom oss. For eksempel vil jeg tro at hotellet (Lily Country Club, red. anm.) ønsker å beholde golfen på Miklagard, og det er garanter flere. Det blir intens jobbing de neste par ukene for å få ting på plass, lover Waagø.

Ber om tålmodighet

Etter at Miklagard Golfklubb valgte å gå til skifteretten, er alle medlemmer fristilt fra sine forpliktelser til den konkursrammede klubben. Nå håper Waagø og gjengen hans at de samme medlemmene er tålmodige og ikke umiddelbart melder seg inn andre steder.

– Jeg vet at styreleder i aksjeselskapet har sendt en mail til medlemmene hvor han ber dem om å ha litt is i magen. Planen er at alle skal få et tilbud om bli med i en ny konstellasjon. Og derfor håper vi at folk vil sitte på gjerdet litt til. I løpet av et par uker tror jeg det kommer opp et alternativ som de kan melde seg inn i.

– Vil en ny klubb på Miklagard bli annerledes enn den som nå er konkurs?

– Det har vi ikke diskutert. Så langt har vi ikke kommet, svarer Waagø.

– Vi er fortsatt tidlig i prosessen. Akkurat nå vet vi ikke så mye mer enn at Miklagard Golfklubb er konkurs, men at aksjeselskapet ikke er det.  Jeg tipper at vi finner en god og naturlig løsning i løpet av nærmeste ukene. Men vi må først få oversikten, gjentar han.

– Hvilke skritt tar dere nå de nærmeste dagene?

– Vi skal få oversikt og snakke sammen. Det er vanskelig å si så mye mer akkurat nå. Det er ikke så mange av oss som har vært med på disse prosessene tidligere. Men det er i hvert fall veldig stor interesse for å beholde en bane og en klubb på Miklagard, forsikrer Tore Waagø.Powered by Labrador CMS