Miklagard GK//

Daglig leder i Miklagard går av: – Ønsker å avslutte godt

Mats Candinger slutter i jobben som daglig leder i kriserammede Miklagard Golfklubb. Nå ønsker han å sikre en god og langsiktig løsning for klubben som det siste han gjør.

Mats Candinger slutter i jobben som daglig leder hos Miklagard GK:
Publisert

Fredag kveld informerte Miklagard at Mats Candinger slutter i jobben som daglig leder i klubben på Kløfta. Han har fått tilbud om en lignende jobb i nærheten av den svenske hovedstaden Stockholm. 

– Det blir veldig spennende! Men det blir rart å forlate Miklagard, spesielt med tanke på situasjonen vi står i. Det er flere faktorer som påvirker valget, forteller han til Norsk Golf. 

Det er særlig to ting som er utslagsgivende for svensken:

– Det tyngste var familien. De bor fremdeles i Stockholm, og jeg har pendlet frem og tilbake i to år nå. Det å kunne ta en større del i deres hverdag er en stor motivator for jobbytte.

– Og er selve jobben et veldig interessant prosjekt å få være med på. Jeg får muligheten til å utvikle noe spennende med noe som står meg nær, utdyper han. 

Akkurat hva prosjektet handler om ønsker han fremdeles å holde tett til brystet, men røper at det vil bli kjent om noen ukers tid. 

Håper på god avslutning

Candinger innrømmer at timingen på avgangen kunne vært bedre, men han skal jobbe aktivt med å redde Miklagard ut av den vanskelige situasjonen de står i. 

Den kriserammede klubben har møtt nok av utfordringer den seneste tiden, med det klubben kaller for politisk forskjellsbehandling i kommunen som siste hinder på veien. 

– Jeg skulle ønske jeg kunne gi fra meg klubben i bedre stand enn den er nå, men jeg forblir i rollen ut oppsigelsestiden på tre måneder og skal stå på, forteller han. 

– Den beste avslutningen hadde vært å finne en god og langsiktig løsning for Miklagard som det siste jeg gjør, understreker Candinger. 

Mats Candinger, daglig leder hos Miklagard GK.

Blir fremdeles viktig

I pressemeldingen skriver styret i golfklubben at det er vemodig å se Candinger gå. 

«Det er med blandede følelser vi vil meddele at Miklagards daglige leder Mats Candinger har valgt å søke nye utfordringer utenfor Miklagard». 

Styret understreker at han har vist bred kompetanse, troverdighet og stoisk ro i det som har vært noen vanskelig år for klubben på Kløfta. 

– Det er kjedelig, men vi forstår godt hans valg med tanke på muligheten han fikk tilbud om, sier styreleder Øivind Scheid Bjørnstad til Norsk Golf. 

Frem til 1. mars blir han fortsatt en viktig person i administrasjonen, særlig på grunn av situasjonen klubben står i. 

– Han blir en viktig ressurs for oss ut den tre måneder lange oppsigelsestiden mens vi jobber med å redde Miklagard, sier Bjørnstad videre. 

Erstatterjakt på vent

Før Miklagard begynner på jakten med å finne en ny daglig leder, må de første forsikre seg om at den nye personen har en klubb å jobbe i. 

– Har du en oppdatering på situasjonen deres nå?

– Siden den negative konklusjonen i kommunestyremøtet forrige uke har vi måttet hive oss rundt. Vi jobber med flere spor, og ett av dem er å jobbe med Idrettsforbundet, Golfforbundet og Kulturdepartementet om overbevise Ullensaker kommune at deres vurdering rundt offentlig støtte er feil, forteller styrelederen. 

Han informerer om at kommunen har et nytt styremøte på kalenderen den 6. februar, hvor de forsøker å få sin sak behandlet på nytt. 

– Har dere tid til å vente så lenge?

– Vi kan nok ikke det. Det ser det for mørkt ut til. Vi snakker med kreditorene våre om å finne midlertidige løsninger frem til det, men vi har ikke juridisk lov til å leve på kreditors regning så lenge.

Men Miklagard kommer fortsatt til å eksistere litt inn i 2024, det kan styrelederen forsikre om. 

– Vi kommer ikke til å måtte begjære oppbud før nyttår! Men rett etter vil det bli spennende å se hva som skjer, konkluderer han. 

Les også//

Powered by Labrador CMS