MIKLAGARD-KRISEN//

Miklagard konkurs, ni mister jobben: – Trist 

Styreleder Øivind Scheid Bjørnstad i Miklagard GK bekrefter at klubben har begjært oppbud.

Miklagard Golfklubb er konkurs.
Miklagard Golfklubb er konkurs.
Publisert Sist oppdatert

– Vi kjempet lenge og vel, men nå gikk det ikke lenger. Vi har måttet gå til det steget å begjære oppbud, bekrefter styreleder Øivind Scheid Bjørnstad i Miklagard GK til Norsk Golf.

Mandag informerte klubben sine ni ansatte at de mister jobben. Lønnsutbetalingen kommende mandag hadde ikke klubben muligheter til å betale. I tillegg rammes 10-12 sesongarbeidere av konkursen. Samtidig er over 900 medlemmer nå fristilt fra sine forpliktelser og må finne seg en ny klubb.

– Det er veldig trist og leit selvfølgelig. Vi har jobbet hardt for å unngå konkurs, og vært optimistiske flere ganger. Vi har hatt en god dialog med banken og kommunen. Men beslutningene har til slutt gått mot oss, forteller styrelederen.

Ingen hjelp fra kommunen

Før jul forsøkte Miklagard GK å stable på beina et nytt lån på 28 millioner kroner for å refinansiere og betale gammel gjeld, og søkte Ullensaker kommune om å stille som garantist for lånet.

Men selv ikke et mindre garantibeløp på 7 millioner, nok til å slukke de verste brannene, fikk golfklubben ja til. De ble vurdert som næringsvirksomhet, ikke idrettsklubb.

Dermed fikk golfklubben ingen hjelp fra kommunen.

– Det er kjipt når politikerne fatter en slik beslutning på feil grunnlag. Både golfforbundet og idrettsforbundet har kjempet vår sak, men det holdt ikke. Hadde vi fått den kommunale garantien, ville vi kommet oss over kneika og løst dette på en solid måte, poengterer Scheid Bjørnstad.

For uten den kommunale garantien, kom nådestøtet i slutten av forrige uke. Da valgte DnB å si opp og innkreve det gjeldende lånet.

– Da hadde vi ikke annet valg enn å gå til skifteretten, forklarer styrelederen.

Håper på golf i 2024

Skifteretten har forsikret Miklagard-styret om at oppbudsbegjæringen kan trekkes tilbake dersom noen ønsker å redde golfklubben i tolvte time.

– Sannsynligheten for det er ikke stor. Men vi vet at det er forhandlinger med boet, at det finnes grupperinger med et stort hjerte som ønsker å finne en vei videre også etter konkursen, sier styrelederen.

Gjelden fra eksisterende lån ligger hos klubbens største kreditor, DnB. I tillegg har Miklagard GK kortsiktig leverandørgjeld. Den synes nå tapt.

– Det er selvfølgelig veldig kjipt at dette rammer andre, men kreditorene har vist oss stor forståelse i en vanskelig situasjon, sier styrelederen.

– Hva blir veien videre for medlemmene?

– Alle medlemmer er nå fristilt og må finne seg en ny klubb. Men den klubben kan stiftes her på Miklagard. Vi håper og tror at det blir golf her også i 2024, sier Øivind Scheid Bjørnstad.

Les også:

Powered by Labrador CMS