Norgesmesterskapet//

Delt ledelse i dameklassen etter NMs første dag

På forhånd varslet samtlige spillere at det handler om å unngå feil for å score bra på Bjaavann. Madelene Stavnar og Renate Grimstad beviste det på førsterunden i NM.

Madelene Stavnar (t.v.) og Renate Grimstad viste hvordan man scorer bra rundt Bjaavann - unngå bogeyer.
Publisert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Da favorittene ble spurt om hva som måtte til for å score bra på Bjaavann, var svarene relativt enstemmige:

«Holde seg i spill», «unngå trøbbel» og «finne fairway».

Etter at damene har fullført sine 18 første hull viser den analysen seg å stemme. For lederduoen Renate Grimstad (Stavanger GK) og Madelene Stavnar (Vestfold GK) gjorde til sammen kun én bogey på 36 hull.

Grimstad satte standarden tidlig på dagen med en 68-runde. Fra sin 07.30-starttid leverte hun en stødig runde som inneholdt to birdier på hver sin sløyfe rundt Bjåvannet. Fuglene kom på hull 3, 5, 10 og 12. Dermed er hun fire under par (–4) etter turneringens første dag.

Hun var åpenbart fornøyd med eget spill etter runden.

– Jeg spilte «steady golf» hele veien. Bra fra tee, noe som gjorde at jeg kunne gå for de flaggene som sto greit til. Det ble bogeyfritt også, så jeg har en god streak gående nå - vi får se hvor lenge jeg har den gående, sier hun med et smil til Norsk Golf etter runden.

– Hvordan ser resten av dagen og uken ut?

– Jeg bor på en AirBnB med mamma og pappa, så nå skal vi holde konkurranseinstinktet gående med litt kort og Yatzy, forteller hun.

Fikk besøk i teten

Like etter at Stavanger-spilleren leverte sitt scorekort slo det som skulle bli hennes nærmeste konkurrert ut på hull 1. Madelene Stavnar greide dog ikke å holde seg feilfri etter at det første hullet resulterte i en bogey, men deretter snudde det for Vestold GK-spilleren. På de resterende 17 hullene ble det fem birdier, mye takket være en fantastisk innspurt.

For på Stavnars tre siste hull ble det likesågodt tre birdier.

– Selve runden var veldig steady, selv om det tok litt tid å komme ordentlig i gang. De tre siste birdiene hjelper selvfølgelig et scorekort, sier hun til Norsk Golf etter runden.

Med tre birdier i avslutningen meldte Madelene Stavnar seg på i tetkampen.

Den første av de tre kom på et par 5-hull hvor hun var «greenside» etter to slag. En chip og en putt senere var birdien i boks. Det påfølgende par 3-hullet la hun utslaget på halvannen meter, og på det siste senket hun en lengre putt fra utenfor green.

– Det var gøy! Nå er planen å slappe av resten av kvelden før det blir tidlig på i morgen, sier Stavnar og sikter til 07.00-starttiden som står på blokka fredag.

Proffene i tet

Bak de to Ladies European Tour-spillerne i toppen finner man flere profesjonelle golfspillere i teten. På andreplass ligger Dorthea Forbrigd (Oslo GK) bare ett slag bak, og på tredje finner man Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK) på –2. De fire i tet er de eneste i damefeltet som er under par etter NMs første turneringsrunde.

I de øvrige topp-plasseringene finner man Fana-spillerne som Silja Torvund Ohma (7. plass, +2), søstrene Mia Sandtorv Lussand og Marie Sandtorv Lussand (delt 8. plass, +3). LET-proff Maiken Bing Paulsen (Drammen GK) ligger også på delt 8. plass, mye takket være en eagle på hull 3.

Se hele ledertavlen i dameklassen her

Powered by Labrador CMS