CALLAWAY PARADYM //

Den nye Callaway-familien går nye veier

Nytt navn, nye materialer og nye farger preger Paradym som nå lanseres over hele verden.

Driveren er naturlig nok det mest iøyenfallende i Paradym-serien, årets store satsing fra Callaway.
Publisert Sist oppdatert

Det familiære har lenge vært oppskriften for Callaway. Gjennom årene har vi blitt godt kjent med etternavn som Big Bertha, Epic og Rogue. Men i 2023 går den populære amerikanske utstyrsprodusenten nye veier.

Paradym er navnet som nå skal gjøres kjent i en verdensomspennende produktlansering.

Det er nærmest en hel ny Callaway-familie som nå slippes, med drivere, fairwaywooder, hybrider og jern. I denne omtalen skal vi først og fremst ta for oss først- og sistnevnte.

Tre driver-modeller

Felles for de tre driver-modellene er at de alle kommer med et AI-designet køllehode som for første gang, fullt og helt, er laget i karbon, uten bruk av metall. Dermed er vekt spart. Denne vekten er flyttet til andre områder for å gjøre driveren mer tilgivende. Et nytt Jailbreak-design skal gi økt stabilitet.

Og selvsagt lover også Callaway at den nye driveren går lengre enn tidligere modeller.

Du har tre modeller å velge i. Standard-varianten byr på masse teknologisk hjelp, og retter seg mot den bredeste målgruppen som søker lengde, kontroll og nøytral ballbane.

X-modellen har de samme spillforbedrende egenskapene, men med «draw-bias» for deg som trenger mest hjelp for å rette opp slicen.

Den tredje varianten, Triple Diamond, henvender seg til spillere i den andre enden av skalaen, bedre spillere som ønsker et mer kompakt hode (350 cc), med lite spinn og lavere ballbane, og som ikke er like avhengig av de tilgivende egenskapene.

Er du i tvil om hvilken modell som passer best for deg, bør du gjøre det du uansett burde gjøre når du skal gafle ut rundt 6.000 kroner for en ny driver. Sørg for å få en ordentlig kølletilpasning før du drar kortet. Presise tall – og kompetanse til å tolke dem – er alfa omega før utstyrskjøp i denne prisklassen.

Uansett hva du ender opp med, vil din nye Paradym-driver skille seg ut – også visuelt – fra tidligere modeller. Et grep som understreker at Callaway denne gang har valgt å gå nye veier for å bli enda mer synlig i et konkurranseutsatt marked.

To ulike jern

Hva så med de nye jernene? Valget står mellom Paradym og Paradym X.

Begge er distansejern som er laget for å gi deg mye hjelp og lengde. Men ambisjonen er større enn som så. I Paradym har Callaway også pakket inn all teknologien i en smidd konstruksjon, et design som også skal tiltrekke seg de mer kresne spillernes interesse.

Det er vanskelig å kategorisere nøyaktig hvor Paradym hører hjemme, blant lettspilte jern som forgjengeren Callaway Rogue ST Max eller i katalogen over tilgivende tourjern som Callaway Rogue ST Pro?

Med sin hule og likevel smidde konstruksjon bærer den mange av de samme kjennetegnene som de tilgivende tourjernene. Men utseendemessig ligner den mer på lettspilte jern med bredere såle og en tykkere topplinje. Spesielt X-modellen, som også har mer offset for å bekjempe det de fleste hobbygolfere sliter med, nemlig slicen.

Men hjelp trenger vi alle. Og selv om det er pakket mye hjelp inn i de nye Callaway-jernene, med høye ballhastigheter, masse lengde og et robust utseende som resultat, skal vi ikke robbes for den gode, myke følelsen i balltreffet.

Med Paradym lover Callaway et jern som gir deg begge deler.


Powered by Labrador CMS