PIF-AVTALEN//

– Det er vanskelig å ikke føle meg som et offer

– Jeg har stilt meg til disposisjon og dette er hva som skjer, sier Rory McIlroy.

Rory McIlroy møtte pressen før PGA- Tour-turneringen i Canada onsdag.
Publisert Sist oppdatert

På tirsdag kunngjorde PGA-touren at de danner en ny organisasjon sammen med DP World Tour og det saudiarabiske investeringsfondet (PIF) som står bak LIV Golf.

I kampen mot LIV Golf har Rory McIlroy fungert som den uoffisielle ansiktet til PGA-touren. Nord-iren har stått opp for sin egen tour, og gjort dette fordi han trodde det var det riktige å gjøre.

Tirsdag våknet han til nyheten om at Jay Monahan og PGA-tourens øvrige ledere hadde valgt å hoppe i seng med fienden.

Blitt et offer

– Det er vanskelig for meg å ikke sitte her og føle meg litt som et offer. Jeg har stilt meg til disposisjon og dette er hva som skjer, sa McIlroy da han møtte pressen i Canada onsdag.

McIlroy, som ledet en spillerstyrt initiativ som restrukturerte og reddet PGA-touren, bekreftet at han ikke ble informert om tourens beslutning før tirsdag morgen, og det var ikke PGA-tourens kommissær Jay Monahan som fortalte ham det, men PGA-tourens styremedlem Jimmy Dunne.

Da han ble spurt om han fortsatt hadde tillit til Monahan, tok McIlroy en pause før han svarte.

– Ja. Jeg har hatt mer kontakt med Jay enn mange av de andre gutta har hatt. Fra hvor vi var for et par uker siden til hvor vi er i dag, tror jeg fremtiden til PGA-touren ser lysere ut som helhet, som en enhet, sa McIlroy.

Men han klarte ikke å skjule at følelsene var blandet, også blant øvrige kolleger på PGA-touren.

– Hvordan vil det påvirke individuelle spillere med tanke på å beholde tour-kortet? Hvordan skal spillere fra LIV komme tilbake? Og vil det skje på bekostning av andre mennesker? Det er der sinnet kommer fra, ikke sant. Og det forstår jeg.

Innser endringene

McIlroy har hele veien vært åpenhjertig om den kontroversielle finansieringen av LIV Golf, med tanke på anklagene om menneskerettighetsbrudd som er rettet mot Saudi-Arabia. Selv om McIlroy fortsatt har sterke meninger på området, aksepterer han at PIF får en rolle som tourens økonomiske partner.

– Jeg har innsett det nå, sier McIlroy.

– Jeg ser hva som har skjedd i andre idretter. Jeg ser hva som har skjedd i andre bransjer. Og ærlig talt har jeg bare akseptert at dette kommer til å skje.

– Det er veldig vanskelig å holde tritt med mennesker som har mer penger enn alle andre. Og igjen, hvis de ønsker å investere disse pengene i golfsporten, hvorfor ikke samarbeide med dem og sørge for at det gjøres på riktig måte. Det er omtrent der hodet mitt er nå.

Men sviket mot ham som enkeltperson og talsmann for en sak han trodde på, er ikke like enkelt å akseptere.

– Jeg ser at den nye løsningen kan være bedre for golfsporten på sikt. Det kan man ikke nekte for. Men for meg som enkeltperson, ja, det er samtaler som må tas, legger han til.

Powered by Labrador CMS