The Open Championship//

Dette blir Hovlands ti argeste konkurrenter

156 spillere stiller til start i årets Open Championship, men det kan bare være én vinner. Dette er våre største forhåndsfavoritter – og Viktor Hovlands største konkurrenter.

Brooks Koepka (t.v.), Scottie Scheffler, Jon Rahm og Rory McIlroy er blant de største favorittene til å vinne årets siste major-turnering.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAKE (England): Når det står major-triumfer på spill, møter hele verdenseliten opp. Årets utgave av The Open Championship på Royal Liverpool er intet unntak.

De to første dagene går Viktor Hovland i gruppe med sterke navn som Tony Finau og Justin Thomas, men det er ikke bare disse to som nordmannen må slå for å stå igjen med «The Claret Jug».

Vi har gått igjennom stjernenavnene på startlisten og plukket ut ti navn (ikke i rangert rekkefølge) som vi tror har størst sjanse for å havne i lederballen søndag.

Siden Royal Liverpool krever det beste av det beste når det gjelder ball-striking, har vi valgt å legge ved tallene for strokes-gained totalt og innspill hittil på årets PGA Tour.

Rory McIlroy

Rory McIlroy

Den spilleren i feltet som muligens har størst selvtillit om dagen. Gikk til topps i forrige ukes Scottish Open, og vant The Open sist det ble spilt på denne banen (2014). I tillegg har sammenslåingen mellom PGA, LIV og DP World Tour sørget for at han slipper å bære byrden som PGA-tourens flaggbærer. Har valgt å fokusere på seg selv og golfen sin de siste dagene, og dermed stått over pressekonferanser.

Verdensranking: 2. plass

Strokes-gained total: 2,089 (4. plass)

Strokes-gained approach: 0,769 (8. plass)

Scottie Scheffler

Scottie Scheffler

Mannen som alltid er i toppen, selv når putteren svikter. I sine siste syv starter er hans dårligste plassering delt 5. plass, og sist han var utenfor topp-12 var i september. Det til tross for at han taper slag på green i forhold til resten av feltet. Man kan nærmest garantere at han vil være i toppen av ledertavlen når det hele skal avgjøres på søndag - det eneste spørsmålet er hvor høy navnet hans ligger.

Verdensranking: 1. plass

Strokes-gained total: 2,638 (1. plass)

Strokes-gained approach: 1,257 (1. plass)

Jon Rahm

Jon Rahm

Spanjolen var verdens beste golfer tidligere i år med fire seire, inkludert The Masters i april. Han dominerte til tider på touren, og det virket som at han vant alt han stilte opp i. Siden da har formen dabbet noe av, men verdenstreeren kan fort havne i toppen denne uken. Har den delte tredjeplassen som beste resultat i The Open (2021), men har tidligere i karrieren vunnet Irish Open, så «Rahmbo» er ikke fremmed for links-golf. Kommer tilbake fra en liten to-ukers turneringspause, så Rahm er både uthvilt og motivert.

Verdensranking: 3. plass

Strokes-gained total: 2,244 (2. plass)

Strokes-gained approach: 0,982 (3. plass)

Tommy Fleetwood

Tommy Fleetwood

Briter har historisk mer motivasjon å vinne sine «hjemmeturnering» og har oftere et golfspill som passer bedre på links-baner enn sine konkurrenter fra andre verdensdeler. Det kan trygt sies om Tommy Fleetwood. Engelskmannen er viden kjent som en av verdens beste ball-strikere, og det støttes opp med tallene (syvende beste på strokes-gained total). I tillegg har han vist god form de siste ukene med delt 6. plass i Scottish Open, delt femte i U.S. Open og andreplass i Canadian Open.

Verdensranking: 21. plass

Strokes-gained total: 1,850 (7. plass)

Strokes-gained approach: 0,474 (26. plass)

Brooks Koepka

Brooks Koepka

Er det én person her ute som tennes ekstra av major-turneringer er det Brooks Koepka. Ettersom han har spilt på LIV det siste året, har han kun fått bryne seg mot de beste i tre store turneringene så langt i år. Med seier i PGA Championship, andreplass i Masters og delt 17. plass i U.S. Open (på en bane han ikke likte), kan man si at selvtilliten han er så kjent for er tilbake. Delt 4. plass som beste resultat i The Open, men han ønsker naturligvis å forbedre den statistikken i år.

Verdensranking: 13. plass

Strokes-gained total: Ikke tilgjengelig

Strokes-gained approach: Ikke tilgjengelig

Collin Morikawa

Collin Morikawa

Morikawa har faktisk ikke vunnet en proff-turnering siden han vant The Open på Sandwich for to år siden, men han er ofte med i toppen - særlig i major-turneringer. Hittil i år har han ikke fått det til å stemme helt på greenene, men de siste fire turneringene har han snudd den trenden. Balltreffene hans er derimot så stødige som de alltid har vært - og de kan bli dødelige for de andre konkurrentene denne uken.

Verdensranking: 19. plass

Strokes-gained total: 1,582 (10. plass)

Strokes-gained approach: 1,108 (2. plass)

Shane Lowry

Shane Lowry

Iren er kjent for å ha følelse i hvert eneste slag, samtidig som at han har blant de bredeste slagreportarene i feltet. Vant «The Claret Jug» på Royal Portrush i 2019, så er overhodet ikke fremmed for å spille bra på links-baner. Har til deler vært anonym denne sesongen, men er på en såpass stigende formkurve (fem topp-20 plasseringer på de siste seks), at man aldri kan skrive han helt av.

Verdensranking: 29. plass

Strokes-gained total: 0,819 (31. plass)

Strokes-gained approach: 0,620 (13. plass)

Cameron Smith

Cameron Smith

Den regjerende mesteren. Vant på St. Andrews i fjor etter en gnistrende sisterunde (64 slag), og tok dermed igjen både Viktor Hovland og Rory McIlroy på oppløpssiden. I likhet med Koepka har han spilt på LIV den siste tiden, men både i PGA Championship (delt 9. plass) og U.S. Open (4. plass), viste han god form. Om nærspillet og puttingen sitter denne uken er han farlig.

Verdensranking: 7. plass

Strokes-gained total: Ikke tilgjengelig

Strokes-gained approach: Ikke tilgjengelig

Rickie Fowler

Rickie Fowler

Er han endelig helt tilbake? Den populære figuren vant på PGA-touren for første gang på flere år under Rocket Mortgage Classic for noen uker siden, i tillegg som at han nesten holdt ledelsen hele veien inn i U.S. Open. Er uten tvil i form, og det støttes opp av tallene. Er på syvende plass på strokes-gained innspill så langt denne sesongen, og mesteparten av det har kommet de siste ukene.

Verdensranking: 22. plass

Strokes-gained total: 1,804 (8. plass)

Strokes-gained approach: 0,781 (7. plass)

Xander Schauffele

Xander Schauffele

Den eneste i golf-verden som har flere klarte cuter på rad enn Viktor Hovland. Har en herlig kombinasjon av godt jernspill og god putting, så hvis han får begge deler til å stemme denne uken kan han absolutt være med i samtalen om seieren. Har kommet på delt 18.plass eller bedre i hver av sine siste seks major-turneringer, samt elleve topp-10-plasseringer i sin major-karriere.

Verdensranking: 6. plass

Strokes-gained total: 1,993 (6. plass)

Strokes-gained approach: 0,927 (4. plass)

Powered by Labrador CMS