Trackman Maestro'en//

Dette er Hovlands nye trener

Norges golfstjerne har fått ny trener, men hvem er han egentlig?

Viktor Hovland har fått en ny trener i Joseph Mayo, men hvem er han? Her fra Genesis Invitational tidligere i februar.
Viktor Hovland har fått en ny trener i Joseph Mayo, men hvem er han? Her fra Genesis Invitational tidligere i februar.
Publisert

De siste ukene har en ny person figurert i Hovlands støtteapparat. Den høye amerikaneren går under navnet Joseph Mayo, men han er også kjent som «Trackman Maestro».

I flere år var han aktiv på sosiale medier hvor han utfordret tankegangen til mange av dagens trenere. Siden da ha Twitter-profilen kjølnet ned, men på Instagram er det fremdeles stor pågang. Jevnlig legger han ut korte klipp av spillere på PGA-touren, hvor han gjennomgår hva som er bra og dårlig i de forskjellige svingene.

En av hans hjertesaker er trenere som ønsker å legge igjen sitt «DNA» hos spillerne, uten at det forbedrer svingen deres.

– En av de verste tingene jeg vet om i trenermiljøet er spillere som blir ødelagt på grunn av «instruksjon». Ofte kommer det en trener som ikke aner hva de driver med, som kun ønsker å legge igjen sitt fingeravtrykk, og deretter skryte av spillerens fremgang. Treneren begynner å tukle med en flott sving, og på et eller annet tidspunkt blir ikke svingen så flott lengre. Treneren forlater med ryktet i behold, men spilleren sitter igjen med en ødelagt sving som må fikses. Jeg får vondt i magen av den tilnærmingen, uttrykte han nylig på Instagram.

At Mayo har denne holdningen i bunn lover godt for «vår mann», Viktor Hovland. Ifølge nordmannen selv merker han allerede forbedring med den nye sparringspartneren.

– De par siste ukene har han vært med her ute og guidet litt. Det er kult å ha noen som virkelig forstår det de snakker om. Mye av det kan jeg fra før av, men han gjør en veldig god jobb å få meg til å utføre det vi prøver på selv om det kan virke komplisert. Det har vært helt konge, fortalte Hovland nylig til Discovery.

Trackmanguru

En av Mayos styrker, som åpenbart også er bakgrunnen for kallenavnet hans, er forståelsen av svinganalyseverktøyet Trackman. Tidligere har han ment at alle kan bli bedre i golf dersom man har all teknologi tilgjengelig. Hvor mye avhenger selvfølgelig på hvor god man er fra før av.

– For proffene kan det være et halvt slag per turnering, kanskje tilogmed bare en tiendedel per turnering. Men til syvende og sist er det umulig å nå potensiale sitt uten teknologien som finnes i dag, har Mayo tidligere fortalt til Golf.com.

Opprinnelig hadde Mayo ingen drøm å jobbe i golfen. Amerikaneren, som er oppvokst i Tennessee, hadde en aspirerende karriere som volleyball-spiller, men på grunn av en øyeskade han fikk som 18-åring ble den drømmen lagt på hylla. Det var da golfen kom inn i bildet.

Etter noen år inn og ut av yrket som golfinstruktør la han det hele på vent i noen år fordi han følte noe manglet. Pausen varte thelt til 2008, hvor han leste en artikkel om den nye teknologien Trackman var i ferd med å introdusere i golfen.

– Jeg husker jeg tenkte «ding-ding-ding!». Dette var det jeg trengte for å få svar på alle spørsmålene mine rundt golfsvingen, fortalte han til Golf.com.

Siden da har det meste av tiden gått til å bruke data som et viktig virkemiddel i undervisningen sin, med stor suksess. De siste årene har han vært trener for tidligere PGA-tour spillere Mike Weir, Charles Howell III, Brian Gay og Daniel Summerhays - og nå altså Viktor Hovland.

– Jeg har kjent Joe i nesten seks år, og vi har snakket sammen en god stund før dette ble til. Vi har et veldig godt forhold, forteller Hovland om forholdet deres til Discovery.

Det blir spennende å se utviklingen nordmannen får under ny svingledelse.

Powered by Labrador CMS