NY PING-Driver//

Dette kan bli Viktors nye våpen: – En driver for alle

– Det største spranget vi har sett noen gang, sier John K. Solheim om nye Ping G430.

Ping G430 forventes å bli et kjent syn på mange teesteder i 2023.
Publisert Sist oppdatert

Løftene er som alltid mange og kjente når de største utstyrsprodusentene slipper sine nyheter i 2023. Ping er intet intet unntak.

Den 10. januar ble bildene og pressemeldingen sendt ut. Hele G430-familien ble presentert, med drivere, wooder, hybrider og jernsett. President John K. Solheim er ikke snau i sine uttalelser:

– Når vi studerer lengdene til G430-familien, har vi aldri før sett et større sprang fra den forrige modellen til den neste, sier norsk-ættede Solheim.

Fart var målet

For alle som følger Viktor Hovland, er det store ord fra Ping-sjefen.

Hovland har lenge hatt Ping G425 LST i bagen og vist seg som én av de lengste og retteste stjernene på PGA-touren. Og skal vi tro Solheims uttalelser, kan nyvinningen gi nordmannen et ytterligere løft fra både tee og fairway denne sesongen – hvis han først velger å bytte ut sin tofaste G425.

– Målet med G430 var å øke farten, forklarer Solheim, og fortsetter:

– Og med fart vil vi øke lengdene, som igjen skal senke scorer og skape mer golfglede for spillere på alle nivåer. Det inkluderer selvfølgelig en tilgivenhet som ingen andre merker kan vise maken til.

Fart, lengde og tilgivenhet. Det er mantraet til alle produsentene i et stort driver-år der alle skal markedsføre og forklare sine nyvinninger.

Men én ting skal Ping ha. De har lenge levert køller som er mer tilgivende enn konkurrentene. Det er Solheim-brødrenes nedarvede plikt å gjøre spillet enklere for alle.

Arven etter Karsten

I firmaets barndom, da Karsten Solheim sto hjemme i garasjen og lekte med eget design og vektfordeling, var det nettopp tilgivenhet som sto i fokus. Og Ping har aldri gått bort fra sitt kall om å gjøre spillet enklere og dermed morsommere for den brede massen av spillere.

På veien har de flere ganger ofret utseendet for å prioritere funksjon. Og i takt med resultatene har stadig flere oppdaget Pings fordeler, også blant verdens beste spillere.

– I den første uka på årets PGA Tour var det 30 nye Ping-drivere i spill, og vi har allerede vunnet flere turneringer med G430 etter introduksjonen i fjor høst, sier en stolt Solheim.

Blant tourspillerne skal Ping ha registrert en økning i ballhastigheter på mellom 2 og 4 mph.

Tre modeller

De fleste av de beste velger naturlig nok LST-modellen (Low Spin Technology) som nettopp er laget for spillere med høye svinghastigheter. Den har også et noe mindre køllehode (440 cc) enn de to øvrige modellene, som nok er mest passende for de fleste av oss.

I likhet med forgjengeren er G430 MAX fortsatt standardvalget som passer den største målgruppen. Du får den med 9, 10,5 og 12 graders loft, og den er justerbar på flere måter. Med et hode på 460 cc er den svært tilgivende og passer ikke bare for glade amatører, men velges også avenkelte tourspillere.

Den siste modellen, G430 SFT (Straight Flight Technology), er laget spesifikt for deg som sliter med slice (venstre- til høyreskru for høyrehendte spillere). Vektfordelingen i køllehodet (460 cc) skal gi en ballbane som retter opp slaget ditt med opptil 18 meter, ifølge Ping og John K. Solheim.

Powered by Labrador CMS