Verdensmesterskapet//

Disse skal representere Norge i VM: – Kan kjempe om medaljer

I slutten av oktober skal 42 nasjoner kjempe om edle VM-medaljer i Abu Dhabi. Torsdag ble det norske laget tatt ut.

Mia Lussand (t.v.), Michael Mjaaseth, Silja Ohma og Mats Ege er noen av spillerne som er tatt til årets VM for amatører.
Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser Norges Golfforbund (NGF) hvilke norske amatør-spillere som skal representere Norge i Espirito Santo Trophy (kvinner) og Eisenhower Trophy (herrer).

I mesterskapene, som er de eneste offisielle verdensmesterskapene i golf, spilles det 72 hull over fire dager. Hver nasjon kan stille med inntil tre spillere, og det er de to beste scorene fra hver dag som teller.

Først ut er herrene som skal spille på Abu Dhabi Golf Club 17. - 21. oktober. Det norske laget kommer til å bestå av Herman Wibe Sekne, Michael Mjaaseth og Mats Ege.

Les forbundets begrunnelse for uttaket her:

Herman Wibe Sekne, Oslo GK

Sekne er for tiden nummer 27 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Han har representert Norge i flere internasjonale turneringer i 2023, blant annet i Arnold Palmer Cup og Bonallack Trophy. Sekne var med på laget i fjorårets utgave i Paris.

Michael Mjaaseth, Oslo GK

Mjaaseth er for tiden nummer 38 på verdensrankingen (WAGR). Han er Norgesmester fra 2022, og har representert Norge i Bonallack Trophy.

Mats Ege, Stavanger GK

Ege er for tiden nummer 62 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Han ble norgesmester i golf så sent som i august 2023, og har representert Norge i Arnold Palmer Cup. Ege var med på laget i fjorårets utgave i Paris.

Uken etterpå (25. - 28. oktober) er det damenes tur til å kjempe om medaljene på Abu Dhabi Golf Club.

Anna Krekling, Oslo GK

Krekling er for tiden nummer 585 på verdensrankingen (WAGR). Hun vant Collegiate summer League i 2023, og har en Snittscore på 73,25.

Mia Sandtorv Lussand, Fana GK

Lussand er for tiden nummer 210 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Hun har i 2023 en snittscore på 73,99. Lussand var med på laget i fjorårets utgave i Paris.

Silje Torvund Ohma, Fana GK

Ohma er for tiden nummer 212 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Hun har en snittscore på 73,35. Ohma var med på laget i fjorårets utgave i Paris.

– Kan kjempe om medaljer

Forbundets toppidrettssjef, Øyvind Rojahn, har troen på de seks utøverne som nå er tatt ut til verdensmesterskapene.

Øyvind Rojahn

– Her har vi seks spillere som har vist god form og gode resultater over lang tid, som er et av hovedkriteriene for å bli tatt ut. Spesielt guttene holder imponerende jevnt høyt nivå på sine colleger og når de representerer Norge i internasjonale turneringer, sier Rojahn til Norsk Golf.

– De har en fjerdeplass å forsvare fra i fjor, og hvis ting klaffer underveis er det ikke umulig at de kan kjempe om medaljene, legger han til.

På damesiden er det to kjente fjes og ett nytt i denne sammenhengen. Rojahn understreker at det er tre gode spillere som er tatt ut, og om jentene får det til å stemme i løpet av de fire dagene, kan det vanke topp-plassering for det norske laget.

– Alle tre har gjort det bra for sine colleger de siste månedene. De bringer forskjellige styrker til laget, samtidig som at de viser god utvikling. Topp-ti er absolutt innenfor rekkevidde, mener toppidrettssjefen.

Les mer om turneringen her

Powered by Labrador CMS