//DP WORLD TOUR

Drømmestart på 2024 for McIlroy – satte rekord

Verdenstoer Rory McIlroy var to slag bak ledende Cam Young før den avsluttende runden på europatourturneringen i Dubai. Intet problem, sa McIlroy, og vant sin 17. turnering på Europatouren.

Rory McIlroy var i godt humør etter sin fjerde seier i Hero Dubai Desert Classic. Foreldrene Rosie og Gerry McIlroy delte gleden.
Rory McIlroy var i godt humør etter sin fjerde seier i Hero Dubai Desert Classic. Foreldrene Rosie og Gerry McIlroy delte gleden.
Publisert Sist oppdatert

Det var Cam Young som ledet europatour-turneringen Dubai Desert Classic med to slag på Rory McIlroy, som lå ti slag bak lederen etter to runder, før søndagens avsluttende runde. 

Amerikaneren har tre 2. plasser fra før på PGA-touren og ikke vunnet noe annet enn to Korn Ferry-turneringer, og det så ut som om nervene tok amerikaneren også søndag. For 26-åringen havnet i problemer tidlig på sin runde, og allerede etter seks hull var han to slag over par. 

Da McIlroy noterte seg for birdie på hull ni, hans tredje for runden, var det nord-irsk i tet før de siste ni hullene. McIlroy imponerte ikke nevneverdig på de siste ni hullene og gikk faktisk de ett slag over par, men også utfordrerne slet i den stekende heten i Dubai.

Young sin birdie på hull ti gjorde at de to begge var 13 slag under par med åtte hull igjen, men derfra og ut gikk rullegardinen ned for amerikaneren. Han avsluttet med tre bogeyer og to birdier på de siste åtte hullene, som var nok for McIlroy til å ta sin sin 17. seier på Europatouren.

Cameron Young ledet med to slag før sisterunden, men måtte nok en gang se seg slått.
Cameron Young ledet med to slag før sisterunden, men måtte nok en gang se seg slått.

34-åringen fra Holywood i County Down i Nord-Irland har spilt 25 turneringer i Dubai. Seks av gangene har han vunnet, elleve ganger har han kommet topp tre, og 22 av 25 ganger har han kommet topp 10, med en gjennomsnittscore på 68,4 slag per runde. Han har tjent over 110 millioner kroner på de 25 turneringene, som viser at han mildt sagt stortrives i landet. 

Seieren gjør at han nå har vunnet turneringen hele fire ganger. Det er det ingen andre som har klart før ham.

- Jeg følte jeg spilte solid og kontrollert de siste hullene. Det var en av de dagene hvor det ikke var tonnevis av fyrverkeri fordi banen er så vanskelig, men jeg klamret meg fast så godt jeg kunne. Heldigvis var det ingen rundt meg i teten som stakk av, sa McIlroy til arrangøren etter hans tredje seier på de siste fem turneringene i Rolex Series. 

McIlroy stortrives i Dubai, og har spilt inn over 110 millioner her.
McIlroy stortrives i Dubai, og har spilt inn over 110 millioner her.

Triumfen gjør at han er nummer 14 på listen over spillerne som har vunnet flest ganger på Europatouren. Leder gjør Seve Ballesteros, som vant 50 ganger (!) på touren. Bak følger tyske Bernhard Langer på 42, mens Tiger Woods er på 3. plass med 41 seire. Med andre ord er det et lite stykke opp for McIlroy til teten. 

Polske Adrian Meronk ble nummer to. Han endte slaget bak McIlroy. 

Powered by Labrador CMS