Ege hedret som årets talent

Mats Eges (Stavanger GK) utvikling har skutt fart i 2021. Lørdag fikk han sin fortjente anerkjennelse med utmerkelsen «årets talent» i Golf-Norge.

Publisert

Fra å være et relativt ubeskrevet blad i norsk toppgolf har Mats Ege (21) i løpet av de siste månedene stormet frem som et av Golf-Norges mest lovende unge navn for fremtiden.

Etter å ha fullført videregående i 2019 flyttet Ege til USA for å spille collegegolf for California State University Northridge, hvor han hadde fire topp-10-plasseringer i sin første sesong, mens han i november i fjor gikk helt til topps i Golfweek Moorpark Amateur i California.

Under pandemien bestemte han seg imidlertid for å bytte skole, og da han kom hjem til Norge tidligere i år, viste han Golf-Norge hvor store steg han har tatt: han vant tre Garmin Norgescup-turneringer på rad med utklassingssifre og sikret seg en overlegen sammenlagtseier på touren. 

Nylig reiste han tilbake til USA igjen for å starte opp på nye studier med sin nye skole East Tennesse State, og der fikk han en knallstart med andreplass i sesongåpningen Marquette Intercollegiate etter tre strake runder på 60-tallet på selveste Erin Hills i Wisconsin – U.S. Open-banen i 2017.

Hans imponerende utvikling har blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser, og i høst spådde en av USAs mest kjente golfjournalister, Shane Bacon i The Golf Channel, at Ege har potensial til å bli en Ryder Cup-stjerne for Europa i fremtiden.

Utmerkensen «årets talent» gir Ege et stipend på 15 000 kroner.

– Tusen takk for prisen. Det betyr veldig mye for meg. Tusen takk til alle der hjemme i Norge som har støttet meg, sa Ege i takketalen han hadde sendt inn på video fra USA.

– Mats har jobbet målrettet og hardt i flere år. Han har som alle andre golfspillere vært gjennom en vanskelig tid i pandemien, men har utnyttet situasjonen til sin fordel og trent mer og bedre enn de fleste, noe som har gitt resultater, sa golfpresident Egil Hatling da han delte ut utmerkelsen som navn som Viktor Hovland, Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad, Anders Kristiansen, Marianne Skarpnord, Marius Thorp, Suzann Pettersen, Eirik Tage Johansen og Henrik Bjørnstad har mottatt tidligere.

(Artikkelen fortsetter under)

Årets juniorstupend for jenter på 10 000 kroner ble delt ut til Stavanger-duoen Pia Eide og Nova Sofia Siljander, som kapret de to øverste plassene på årets Srixon Tour sammenlagt og vant til sammen fire av de fem turneringene på årets tour.

På guttesiden var det Sandefjord Golfklubbs Marvin Lee, som har etablert seg på Srixon Tour bare to år etter at han startet sin golfkarriere i 2020 (!).

For første gang delte golfforbundet også ut utmerkelsen «årets paragolfer». Den prisen gikk til Fredrik Fjærå fra Gamle Fredrikstad GK som vant både NM for funksjonshemmende og NM match for funksjonshemmede og har klatret opp til 8.-plass på verdensrankingen for paragolfere.

Powered by Labrador CMS