Arnold Palmer CUp//

Ege og Sekne hentet poeng - men ikke nok for å slå USA

Selv om de internasjonale hentet 15,5 poeng av 24 mulig på siste dag i Arnold Palmer Cup, var det amerikanerne som vant det gjeve trofeet.

Mats Ege (t.v.), Herman Wibe Sekne og resten av de internasjonale klarte ikke å overliste det amerikanske laget i årets Arnold Palmer Cup.
Publisert

Turneringen er en lagturnering hvor de beste amerikanerne og de beste internasjonale møtes til dyst i Ryder Cup-stil. Årets utgave ble spilt på Laurel Valley GC i Pennsylvania, USA, hvor det var hjemmelaget som til slutt vant 32-28.

På det internasjonale laget var det for første gang siden 2017 to nordmenn med; Mats Ege (East Tennessee State University) og Herman Wibe Sekne (Purdue University). I løpet av syv matcher klarte de to å hente tre poeng tilsammen.

Det var Ege som åpnet best av de to da han sammen med sør-afrikaneren Caitlyn MacNab vant én opp i mixed fourball* på den første spilledagen. Sekne tapte i sin match på lag med malaysiske Mirabel Ting.

På andre dag var det to ganger foursomes** som sto for tur, og på den første fikk de to nordmennene være på lag. Dessverre klarte ikke den norske duoen å slå amerikanerne Moldovan og Price. Kampen endte 2&1 til USA, men kampen om sammenlagtseieren var jevn.

Det var på den tredje runden det amerikanske laget virkelig la grunnlaget for seieren. Av tolv mulige poeng sanket Team USA 10,5 av dem, og det måtte nesten et mirakel til for at Sekne, Ege og de andre internasjonale skulle stikke av med seieren.

Full pott i singel-matchene

For de som har fulgt med på lagkonkurranser i golf er det viktig å vinne tidlig-matchene for å tenne håpet om et mirakel. Det håpet bidro Herman Wibe Sekne med å tenne.

Som andremann ut av startblokken knuste han amerikaneren Cole Anderson 7&5. I løpet av de 13 hullene duoen fullførte senket Sekne fem birdier og én eagle i det som ble dagens største seier.

Da Mats Ege også vant og avgjorde sin match på det siste hullet var det fremdeles håp om en internasjonal seier. Men i andre halvdel av dagen klarte amerikanerne å snu nok matcher i sin favør til å vinne Arnold Palmer Cup 2023.

Nordmennene klarte tilsammen å hente tre av syv mulige poeng for deres del. Stillingen mellom Team USA og Team Internationals ble til slutt 32-28.

Her er resultatene

*Fourball: spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Alle spillerne spiller på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende. Spilleformen åpner gjerne for en mer taktisk spillemåte, der én av spillerne kan spille med større risiko, mens den andre forsøker å spille sikkert.

**Foursome: spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Lagenes to spillere slår ut på annethvert hull, og slår deretter annethvert slag på samme ball frem til ballen er i hullet. Det er dermed kun to baller i spill til enhver tid.

Powered by Labrador CMS