Solheim Cup//

Enda en norsk med på Tuttas Solheim Cup-lag

Det er mer enn spillere, caddier og kapteiner på innsiden av teamrommet i Solheim Cup – det er også et antall hjelpere. Én av dem er norske Marianne Skarpnord (37).

Marianne Skarpnord (t.v.) skal bli en av Tuttas hjelpere på Finca Cortesin neste uke. Her fra da de begge representerte Norge i sommer-OL i 2016 i Rio de Janeiro.
Marianne Skarpnord (t.v.) skal bli en av Tuttas hjelpere på Finca Cortesin neste uke. Her fra da de begge representerte Norge i sommer-OL i 2016 i Rio de Janeiro.
Publisert Sist oppdatert

Annethvert år er det Solheim Cup. Lagturneringen hvor tolv amerikanere og tolv europeere møtes til dyst i matchspill. Hvert lag har hver sin kaptein, som igjen henter inn visekapteiner. 

Disse rollene mottar naturligvis det meste av søkelyset, men på innsiden av lagene er det flere viktige personer. Nemlig hjelperne. 

– Marianne Skarpnord er med på laget som en av de åtte hjelperne. Hun har mye galskap i seg og lager mye liv og røre, sier Suzann «Tutta» Pettersen.

I et lengre intervju med Norsk Golf som kommer i neste magasinutgave, forteller Tutta om vurderingene bak laguttaket, arbeidsoppgavene de siste månedene og hva som er hennes viktigste prioriteringer som lagkaptein. 

Én av nøkkelpunktene er å ha «god stemning i laget». Det er her Ladies European Tour-spilleren Marianne Skarpnord kommer inn. 

–  Man trenger litt råskap. Hun sklir rett i rollen som en av de som sørger for at de blir moro den uken, utdyper Tutta. 

Hun blir dermed den tredje norske kvinnen på europeernes Solheim Cup-lag i tillegg til kaptein Pettersen og visekaptein Caroline Martens.

Fem seire i karrieren

Marianne Skarpnord er en av Norges fremste golfspillere gjennom tidene, bare bak Suzann Pettersen selv. Hun har spilt 290 turneringer på Ladies European Tour (LET), og vunnet fem ganger på veien. 

Skarpnord under Rio-OL.
Skarpnord under Rio-OL.

Det siste seieren kom juli 2021 hvor hun vant den individuelle turneringen av Aramco Team Series i London. Da slo hun tidligere verdensener Atthaya Thitikul i omspill. 

Både Skarpnord og Pettersen representerte Norge i sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016. Tutta havnet på 10. plass, mens Skarpnord tok 25. plass. 

I 2009 kjempet særpingen seg til et LPGA Tour-kort for året etter, så hun har flere turneringer på det øverste nivået i kvinnegolfen på CV-en. 

Skarpnord er fremdeles aktiv proffspiller på LET. Hennes beste resultat i år er en niendeplass fra Kenya Ladies Open i februar. 

Flere enn de på banen

Hvert Solheim Cup-lag er stort. Det består som sagt av tolv spillere, tolv caddier, én kaptein, tre visekapteiner, åtte hjelpere samt de som jobber med turneringen i LET. 

– Det starter med å velge de rette folkene. Allerede der kan vi legge et godt grunnlag for at stemningen blir god. Energien og motivasjonen for å spille sjukt bra, er der. Vi trenger heldigvis ikke å gjøre så mye for å få motorene deres i gang, forteller Tutta.

Skarpnord fra Sarpsborg og Østfold skal komme inn og fylle et behov i teamrommet som spillerne selv ikke klarer å fylle. Rett og slett på grunn av personlighetene i spillergruppen. 

–  For eksempel er noen av spillerne introverte, mens noen ønsker å ta plass og være litt mer klovner. Vi har kanskje færre klovner blant spillerne i år, så da er det enda viktigere at vi drar inn det elementet fra siden, forklarer kapteinen. 

Norsk Golf har forsøkt å få en kommentar fra Marianne Skarpnord, uten å lykkes. 

Powered by Labrador CMS