Enda mer spinn fra Callaway

Callaways kommende Mack Daddy 4-wedger har ny rilleteknologi i slagflaten som skal gjøre det enda lettere for deg å få den ettertraktede backspinnen.

Publisert

Rilleteknologien har fått navnet «Groove-In-Groove», og setter ifølge Callaway en helt ny standard for spinn. 

– Med Mack Daddy 4 legges listen høyere både når det kommer til ytelse og utseende. Formen på køllehodet, følelsen, spinn, kontroll, allsidighet, finish og detaljer har alle blitt foredlet til det høyeste nivået vi noen gang  har klart, sier wedge-guruen Roger Cleveland, sjef for utvikling av wedger i Callaway.

«Groove-In-Groove» går ut på at det er frest inn en rekke ekstra «miniriller» i slagflaten i tillegg til de «vanlige» rillene. Kombinasjonen av riller og miniriller gjør at det er 84 ulike kontaktpunkter på køllehodet som treffer ballen på én og samme gang, skriver Callaway i en pressemelding. De 84 kontaktpunktene bidrar til økt friksjon mellom køllehodet og ballen – og dermed også økt spinn.

Køllehodet er lagd i karbonstål, og kommer i finishene sølvfarget krom og matt sort. Tyngdepunktet i køllehodet er lavere på de mer loftede wedgene, slik at det blir enda lettere å få ballen raskt opp i luften, mens de lengre wedgene har et høyere tyngdepunkt, noe som er mer egnet for litt lengre slag.

Wedgene produseres fra 46 grader loft og helt opp til 64 grader. Dessverre kommer standardversjonen for damer bare i 52, 56 og 60 grader loft, men her blir det helt sikkert muligheter for spesialtilpasninger.

Undersiden av wedgene, den såkalte sålen, er slipt på ulike måter. Hver wedge kommer i en «C Grind», «S Grind», «W Grind» og den helt nye »X Grind». De ulike versjonene er tilpasset ulike forhold, slik at golfere som vanligvis spiller på myke baner kan ha utbytte av å velge en annen modell enn de som spiller på hardere linksbaner.

Køllene lanseres 26 januar og har en veiledende pris på 1599 kroner.

Powered by Labrador CMS