FINANS-NM//

Er det flere med 51 slag – 3 eagler og 15 birdier her?

Denne gjengen vant «Finans-NM» på Miklagard i helgen. Og de gjorde det med en drømmerunde av de sjeldne.

Vinnerlaget til Storebrand besto av Helge Mathisen (hcp 5), Gary Mccombie (hcp 3), Petter Enger (hcp +2) og tidligere EM- og VM-vinner Fredrik Kollevold (hcp +1).
Publisert Sist oppdatert

Arrangøren måtte ikke akkurat finregne for å utrope vinnerne. Og vi får tro at revisjonen av scorekortet ble foretatt av folk som har peiling på tall.

For årets uoffisielle norgesmesterskap for golfspillende finansfolk – det såkalte «Finans-NM» – fikk en ganske uvanlig vinnerscore på Miklagard GK i helgen. 

Firemannslaget til Storebrand, som besto av Helge Mathisen (hcp 5), Gary Mccombie (hcp 3), Petter Enger (hcp +2) og tidligere EM- og VM-vinner for junior Fredrik Kollevold (hcp +1), leverte en gnistrende Texas Scramble på 51 slag.

For alle som ikke kjenner til spilleformen: Texas Scramble spilles med fire spillere. Alle slår hver sin ball på hvert slag – før man velger hvilken av de fire slagene som ligger best, og alle fortsetter fra dette punktet. 

I «Finans-NM» må minst tre utslag fra hver spiller benyttes. Det sørger for at alle på laget må bidra også fra tee.

Og la det være klart: Med denne spilleformen er det ikke unormalt at vinnerlagene går lavt. Men Storebrands førstelag  leverte likevel en ganske så vill score i helgen. 

Drømmerunden på 51 slag besto av tre eagler og resten birdies!

– Jeg vet ikke hva offisiell rekord er i en firemanns scramble «world wide», men dette kan ikke være fryktelig langt unna verdensrekord. Og det med fire spillere som på ingen måte lever av å spille golf, forteller Helge Mathisen til Norsk Golf.

Totalt deltok 125 spillere fra 20 banker og andre finansinstitusjoner i årets utgave av turneringen. 

Powered by Labrador CMS