PGA TOUR//

Fans og spillere roper på endring: – Gått for langt

Flere PGA Tour-spillere skal vurdere å droppe WM Phoenix Open neste år. De synes festen er blitt for vill, alkoholkonsumet for høyt og skittkastingen fra tribunene utålelig.

Det er en kort vei fra god stemning til vill fest på tribunene i Arizona. Flere mener nå at det er blitt for mye.
Publisert

Noen frykter for sikkerheten. Andre liker ikke atmosfæren lenger.

Det siste tiåret har WM Phoenix Open bygd seg opp til å bli den store festen blant golfturneringene på PGA-touren. Men som mange fester har også denne kommet ut av kontroll, mener flere. Nå hagler kritikken etter helgens party, rapporterer Golfweek.

Turneringen på TPC Scottsdale i Arizona tiltrekker seg enorme folkemengder, hvor høye tribuner og et like høyt alkoholkonsum danner en unik, men også kaotisk atmosfære. I år var det villere enn noen gang, og arrangørene valgte på et tidspunkt å stenge alkoholserveringen. 

Annen følelse i emning 

Når stadig flere berusede tilskuere finner veien ut på banen, må det endringer til, mener Billy Horschel og Zach Johnson, to av stjernene som nå uttrykker en alvorlig bekymring for sikkerheten til både spillere og tilskuere.

– Jeg elsker energien her, jeg elsker folkemengdene, sier Horschel. – Og jeg elsker noen av de morsomme tingene som ropes fra tribunen.

Men den følelsen har begynt å endre seg. Søndag ettermiddag hadde Horschel sett nok. Det var da han ble filmet mens han ropte til en tilskuer for å forstyrre under Nicolo Gallettis baksving. 

«Vår så snill. Hold kjeft, kompis, sa Horschel til tilskueren. «Han prøver å slå et jævla golfslag her. Det er jobben vår.»

Utenfor klubbhuset etter runden forklarte Horschel hvor han trekker grensen.

– Når du påvirker golfturneringen, da har det blitt litt for mye, forklarer han. – Og når du roper personlige ting. De siste par årene har jeg hørt flere eksempler på. Og jeg tror det bare er galt.

Alkoholen spiller naturligvis en stor rolle.

Vurderer å droppe turneringen

Horschel hevder at det ble et diskusjonstema blant spillerne i år. Flere skal nå vurdere å droppe turneringen neste år om det ikke blir endringer.

– Det har blitt snakket om blant spillerne, bekrefter Horschel. – Hvis dette fortsetter å eskalere de neste årene, er det flere som ikke vil komme hit. Og det er en uheldig situasjon.

Zach Johnson, en annen spiller som gikk viralt på video i helgen etter en diskusjon med tilskuere, er også kritisk.

– Du treffer meg på et veldig følelsesmessig tidspunkt nå, så hvis jeg skulle si om jeg kommer tilbake, ville jeg nok si nei, sier Johnson til The Republic. Han fortsetter:

– Jeg vet ikke hvor grensen skal gå, men du har folk her som ramler ut av galleriene, du har slåsskamper på tribunen. Det har kommet til det punktet nå, hvordan henter du det inn? 

– Det lever sitt eget liv. På et tidspunkt vil noen bli virkelig skadet eller verre. Denne turneringen har krysset grensen.

Håpet er at festen kan bevares, men i sømmelige former.

Krysset en grense

Som Johnson er Horschel bekymret for at en tragedie skal skje med antallet berusede fans på banen.

– Vi vet alle at alkohol spiller en massiv rolle i alt dette, sier Horschel. 

– Og jeg tror det er flere ting som må skje: begrensning av alkoholsalget, begrensning av når alkoholen begynner å selges, og begrensning av hvor mange drinker man kan kjøpe. Det finnes løsninger.

Horschel forteller at han har snakket med Thunderbirds – gruppen som driver turneringen – for å foreslå endringer.

– Jeg tror de forstår situasjonen, og de ønsker å gjøre det rette for alle involverte i denne turneringen, sier Horschel. – Så vi får se hva som skjer.

Powered by Labrador CMS