SRIXON TOUR//

Favoritten innfridde – nå venter college i USA

Sofie Bindner Engesæth taklet forventningspresset og vant junior-NM i Larvik søndag.

Sofie Bindner Engesæth fyrer løs på Larviks 17. hull under avslutningsrunden søndag.
Sofie Bindner Engesæth fyrer løs på Larviks 17. hull under avslutningsrunden søndag.
Publisert Sist oppdatert

På forhånd var hun nok den store favoritten. Og Sofie Bindner Engesæth fra Oslo GK sto da også igjen som vinner etter tre runder i strålende forhold på Larvik GK.

– Ja, jeg var vel kanskje favoritt og kjente litt på presset siden jeg vant i fjor. Og jeg har vel også spilt best det siste året av jentene som er på Srixon Tour nå. Så det var godt å leve opp til det, sier tittelforsvareren.

Etter runder på 72, 75 og 71 slag endte hun to over par totalt – og fire slag foran Top Pukhok Pedersen (75, 74, 73) fra Losby GK og ytterligere ett foran tredjeplassen, Hedevig Anna Braastad-Huth (78, 74, 71) fra Fana GK.

Sofie Bindner Engesæth vant til slutt fire slag foran Pok Tuphok Pedersen (foran).
Sofie Bindner Engesæth vant til slutt fire slag foran Pok Tuphok Pedersen (foran).

Gode forhold

– Førsterunden på par var helt ok. Andrerunden ble tøffere og fargerik med mange birdies og bogeys. Og i dag var det litt bedre igjen, bedre på og rundt greenene, og veldig fine forhold, oppsummerer Sofie Bindner Engesæth etter nok en seier i junior-NM.

Søndag økte vinden i Larvik på en bane som er utsatt og utformet for nettopp det, raske værendringer med vinden er en avgjørende faktor.

– Det hører med her, istemmer Oslo-spilleren. – Og det visste vi også. Så man må takle det på slike baner.

I tillegg var Fritzøe Gård Golfbane rask og hard etter en lang periode med pent vær og mye vind. For mange av de unge spillerne syntes det uvant. De er vant til å hente fram sine lasere, måle avstanden og slå seg mot flagget.

Men harde fairwayer og greener krever gode avgjørelser. Et kortere jern her og der, beregning av rull. Visshet om når du skal trykke inn gassen og når du skal trå på bremsen.

Årets to NM-vinnere marsjerer inn til premieutdelingen i Larvik.
Årets to NM-vinnere marsjerer inn til premieutdelingen i Larvik.

Tennessee neste

Ingen av jentene mestret det bedre enn Sofie Bindner Engesæth i helgen. Og snart venter nye eventyr for Oslo-spilleren.

– Jeg starter på University of Tennessee til høsten. Jeg fikk bare følelsen at det var der jeg ville gå da jeg kom dit. Gode trenere, topp treningsforhold og et hyggelig lag. Jeg gleder meg veldig, sier årets juniormester.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg mest til å spille og trene på et høyere nivå hele tiden. Og konkurrere mot de beste, det er det jeg synes er morsomst. Det er det jeg liker mest å gjøre.

– Og hva gruer du deg til?

– Å dra fra vennene mine, sier Sofie og ler.

– Det blir en overgang. Det blir rart, og sikkert litt hjemlengsel og grining. Men det er jeg forberedt på. Det er en del av det. Man får venner også i USA. Og man må bli voksen også.

(NB! Vinner av junior-NM for gutter presenteres i egen sak)

Her er resultater fra junior-NM

Powered by Labrador CMS