Nå vil Herman (3) slutte i barnehagen og bare spille golf

Herman Kahrs Karlsen (3) forstår ikke vitsen med å gå i barnehagen lenger. Han vil trene golf på heltid. Og få en lillebror som heter Viktor.

Publisert

– Herman prater om golf hver dag. Han vil ned på banen, han ser på golf på TV, og han plukker opp ting på YouTube. Det er bare utrolig moro, sier pappa Even Kahrs Henriksen (34).

Både mamma Jeanette Karlsen (34) og pappa Even fra Rogne i Valdres er golfspillere. De tok VTG-kurset da Jeanette var åtte måneder på vei.

– Vi lurte på om Herman skulle melde sin ankomst da vi var på den praktiske øvinga ute på Hestøya. Det kan vel tenkes at han allerede da fikk sansen for golf, ler pappa.

Maskot i klubben

Herman er det desidert yngste medlemmet i Valdres GK, og liker seg så godt i klubbmiljøet i Vestringsbygda at han for lengst er blitt en maskot til flere av spillerne. Ofte får han være med på noen hull. Og tre-åringen imponerer med svingen som han har studert inn på nettet.

– Han ser golf flere timer hver dag, og kopierer spillerne han ser på YouTube, forklarer pappa.

– Og derfor kjefter han på meg når jeg skal ta ballen opp fra hullet og står med begge beina plantet i bakken. Han vet at de store stjernene som Rory McIlroy, Tiger Woods og Viktor Hovland løfter det ene beinet når de henter ballen, og slik skal det være, for det har han sett på YouTube.

Herman trener også når han er i barnehagen, hvor han bruker spadene som «køller». Det er ikke helt risikofritt, og derfor har de ansatte i barnehagen gitt ham forbud mot å bruke de største spadene.

– Han forstår ikke helt vitsen med å være der. Her om dagen spurte han oss om å få slutte i barnehagen og heller satse golf på heltid, ler pappa Even.

Vil slutte i barnehagen

Herman har fått et godt forhold til Ulf Krüger, proen i Valdres. Han står og lytter når Ulf instruerer andre, og plukker opp alle råd og tips.

– Jeg har vært pro lenge, og har aldri sett maken til tre-åring, innrømmer Krüger, som må fortelle en egenopplevd episode.

– Herman fikk en pollett til ballmaskinen vår. Faren løftet ham opp slik at guttungen selv fikk ut de 25 ballene. Så tok Herman med seg kurven og gikk direkte til øvingsbunkeren hvor han helte ut alle sammen. Det var nemlig bunkerslag han ville øve på. Han slo ut alle. De andre på driving-rangen ble stående å måpe. De måtte bare se på maskoten vår, ler Ulf Krüger.

Hjemme har Herman en lillesøster, Fie, på sju måneder. Storebror synes at også hun bør starte med golf, og dessuten ønsker han seg en lillebror.

– Han skal hete Viktor, insisterer Herman.

Eget utstyr

I vår fikk den golfgale gutten sin egen putter og et sjuer-jern. Da kollegaen til pappa Even fikk se det, fortalte han at han hadde et barnesett.

– Han ville ikke ha betalt for det. Han så potensialet til Herman og sa at han heller ville ha noen få prosenter av premiebeløpet når Herman blir stjerne, ler Even.

Uansett synes både mamma og pappa at det er moro at sønnen er så opptatt av golf.

– Det er ikke vi som drar med Herman på golfbanen, det er han som drar med oss, forsikrer pappa.

– Og jeg tror det vil være flott i framtiden om han beholder interessen. Da har vi noe vi kan være sammen om.

I Valdres GK stiller alle seg det samme spørsmålet: Kommer den neste Viktor Hovland fra Rogne?

Powered by Labrador CMS