SENIOR-EM//

Finnene til topps, men Norge vant banketten

290 spillere og 62 ledsagere reiser fornøyd hjem etter tre dager med senior-EM i Vestfold.

Asbjørn Ramnefjell (t.v.) og resten av det norske laget var i godt humør på torsdagens premieutdeling.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg jobber med saken. Det er mange trøtte folk her nå...

Fredag morgen sendte vi en tekstmelding til Espen Olafsen i Norsk Senior Golf (NSG) med spørsmål om bilder fra torsdagens premieutdeling. Svaret forteller at EM for eldre seniorer i Sandefjord ble en suksess.

Hele 290 spillere og 62 ledsagere fra 19 europeiske land sjekket søndag inn på to hoteller i byen. Mandag var det åpningsseremoni og innspill. Og tirsdag braket det løs med tre dagers turneringsspill.

Imponerende golf

I det gjeveste formatet, Super Senior Championship på Borre GK, endte Norge til slutt på 7. plass. Til topps gikk Finland etter en forrykende finish mot favorittene fra England. Finnene vant til slutt med ett slag.

– Det ble vist mye imponerende golf. Og selv om de norske resultatene ikke ble de helt store, har mesterskapet vært en stor suksess for Golf-Norge. I hele dag har jeg mottatt gratulasjoner og takk, forteller arrangementsansvarlig Helge Wangen.

Den 74-årige pensjonisten sitter selv i styret i European Senior Golf Association (ESGA), som står bak turneringen. Etter planen skulle mesterskapet holdes i Stavanger i 2021, men ble først utsatt på grunn av pandemien, og deretter flyttet til Sandefjord.

– Det var ikke mange som trodde på deltakerrekord i Norge, men det klarte vi. Og det er ikke så rart at alle er litt slitne i dag. Det er ikke bare på grunn av premieutdelingen, smiler Wangen.

Over 350 personer var samlet til bankett i Sandefjord torsdag kveld.

Sportslig og sosialt

Selv inntok han en fortjent frokost før han publiserte resultatene på ESGAs nettsider fredag formiddag. Da var 290 deltakere og 62 ledsagere på vei hjem.

– En turnering som dette handler om så mye mer enn bare det sportslige. Det sosiale er også viktig. Og det er avgjørende at logistikken fungerer. Det har vært den største jobben, understreker han.

Været er naturligvis umulig å planlegge. Den første turneringsdagen ble delvis ødelagt av kraftig regn.

– Vi hadde spillere her over 75 år, som ikke er vant til å spille i slike forhold. Noen av dem valgte å gå av. Men da sola kom fram dagen etter, var regnet glemt.

– Om været er dårlig, blir det iallfall noen gode historier av det, sier Wangen.

På tre baner

Nytt av året var at mesterskapet ble delt på tre baner, ikke to, som er det vanlige i EM for eldre seniorer. Både Borre GK, Vestfold GK og Sandefjord GK kom godt fra det.

– Det fungerte veldig bra, og det er trolig noe ESGA vil vurdere videre, mener han.

Før turneringsstart forklarte turneringsdirektør Lars Otto Bjørnland deltakerne hvor utfordrende det er å drive golfbaner i et arktisk klima.

– Det gjør naturligvis jobben til greenkeeperne mye vanskeligere. Vi fikk støtte fra Island, Sverige og Finland, som opplever mye av det samme. Og spillerne forsto situasjonen.

– Greenene, som er det viktigste, var jevnt over gode, oppsummerer Helge Wangen etter seniorsuksessen i Vestfold.

Her er resultater

Powered by Labrador CMS