Vil hjelpe satsende//

FJ etablerer «profflag»: – Essensielt å ha støtte

Veien til toppen er lang og dyr. Nå kan 50 nordiske proffspillere få hjelp på veien av utstyrsleverandøren FootJoy. 

50 nordiske proffspillere kan få grunn til å juble - hvis de blir tatt ut til det nyetablerte «Team FootJoy»
50 nordiske proffspillere kan få grunn til å juble - hvis de blir tatt ut til det nyetablerte «Team FootJoy»
Publisert Sist oppdatert

Å bli profesjonell idrettsutøver er vanskelig. Å etablere seg i verdenstoppen i en av verdens største idretter er enda vanskeligere. I tillegg til å ha talent, arbeidsvilje og dedikasjon, trengs det også ressurser, penger og innsikt for å nå toppen. 

Derfor er det livsviktig allerede fra første dag at man som profesjonell golfspiller sikrer seg det man kan av penger og kompetanse. 

Det vil utstyreleverandøren FootJoy gjøre noe med. 

I et nytt inititativ ønsker den nordiske delen av selskapet å invitere 50 nordiske spillere (25 kvinner og 25 menn) til det som har blitt døpt «Team FootJoy». I dette laget vil spillerne både få essensielt utstyr som sko, klær, paraplyer, hansker og baller, men også få tilgang til et støtteapparat som vil hjelpe dem med å vokse sin egen merkevare og øke kunnskapen rundt viktige valg i profflivet. 

– Vi ønsker å bidra til de som vil satse hardt og nå sine mål som profesjonelle golfspillere, sier Marit Kielland Hörberg, Marketing Manager i FootJoy Nordic. 

– Vi har mye fokus på det vi kaller de lokale heltene. De personene som betyr mye i sine egne lokalmiljøer, enten det er spillere, trenere eller generelt gode ambassadører. Det er disse vi ønsker å hjelpe, og i dette tilfellet er det kun de profesjonelle lokale spillerne som er aktuelt for «Team FJ», legger hun til. 

Må være proff

For å være med i Team FootJoy må spillerne søke innen utgaven av november, og det stilles noen krav til søkerne. Man må være aktiv turneringsspiller og man må være erklært proff. 

– Vi annonserte initiativet under den siste Nordic Golf League-turneringen på svenske PGA National i midten av oktober. Allerede der var det var mange spillere som var interesserte og sendte inn en søknad, sier Kielland Hörberg. 

Hun opplyser at syv av søkerne er norske, men kan ikke si hvem som er med før hele laget blir offentliggjort om noen uker. FootJoy er hovedsakelig på jakt etter spillere som er på Nordic League, Ladies European Tour, LET Access og tilsvarende tourer. 

– Men alle er velkomne til å søke, understreker hun. 

I utstyrspakken får utøvere «alt de trenger for å spille golf i Norden».
I utstyrspakken får utøvere «alt de trenger for å spille golf i Norden».

Innbetaling går til premiepott

Er man en av de heldige 50 som blir valgt ut får man altså tilgang til et helt lag, med tilhørende støtteapparat. 

– Den produktpakken spillerne får har en verdi på omtrent 35.000 svenske kroner. Den inneholder alt man skulle trenge for å spille golf i Norden. I tillegg vil det være custom-fitting arrangementer hvor man kan få tilpasset klær, hansker og sko, sier hun. 

Ettersom FootJoy er eid av Acushnet, som også eier Titleist, vil spillerne få mulighet til custom-fitting på Titleist-køller så vel som rabatter på det de skulle trenge av «hardware». 

– Alt dette er vil inngå i pakken som koster 10.000 svenske kroner for spillerne. 

– Koster det penger å være med på laget?

–  Store deler av pengene som medlemmene betaler inn vil gå i en samlet pott som vil bli premiene i en ekslusiv Team FootJoy-turnering neste høst. Den totale prispotten på turneringen er opp til 100 000 kr.

Kielland Hörberg forteller at inititativet i første omgang vil etableres i Norden, men at de får se hva fremtiden bringer, og om det vil introduseres utenfor Norden. For det er mange som kan trenge et støtteapparat i en individuell idrett som golf. 

– Golf er jo først og fremst individuelt. Men å ha et lag bak ryggen som støtter deg og bidrar med kompetanse på mange forskjellige områder, er essensielt. 

Powered by Labrador CMS