Europamesterskapet//

Flere norske i toppen da amatør-EM ble avgjort

Etter fire dagers spill i Estland finner man tre norske flagg blant topp-25 på ledertavlen. Øverst blant dem er Michael Mjaaseth og Mats Ege.

Mats Ege (t.v.) ble beste norske i Estland, selv om Michael A. Mjaaseth lenge var i seierskampen.
Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har 144 av de høyest rangerte amatørspillere kjempet om europamester-tittelen og en plass i årets Open Championship som går i gang om snaue tre uker på Royal Liverpool.

På startlisten var det seks norske navn å finne. Mats Ege, Bård Skogen, Michael A. Mjaaseth, Jakob Stavang Stubhaug, Alexander Settemsdal og Gregory Lim Solhaug.

Etter fire dager turneringsdager med varierende, men scorebare, forhold i Estland var det sørlendingen Mats Ege og Oslo GK-spiller Michael Mjaaseth som havnet høyest på ledertavlen av de norske. De to havnet på delt 13. plass på scoren –15.

Ege spilte jevnt over de siste dagene og leverte scorekort på 67-66-71-69.

Ege kommer nettopp ut av en god college-sesong som kulminerte i en plass på det internasjonale laget til Arnold Palmer Cup, i juni. East Tennessee State-spilleren var også svært nære en plass til U.S. Open, men havnet akkurat på feil side av streken i det siste kvalifiseringssteget.

Nære på for Mjaaseth

Michael A. Mjaaseth, som til vanlig spiller på prestisjetunge Arizona State University, var lenge med i kampen om seier og billett til årets siste major-turnering.

Etter en forrykende førsterunde på 63 slag, fortsatte Oslo-gutten å spille stødig og stabil golf. Et av turneringens høydepunkt kom på det 17. hullet på runde to, da han likeså godt senket utslaget.

Arizona State-spilleren var lenge med i seierskampen, og ledet faktisk turneringen en liten stund på sisterunden. Men på de siste ni hullene gikk det ikke helt veien.

Med to bogeyer og to dobbel bogeyer på veien inn til klubbhuset ramlet Mjaaseth (63-66-67-77) ned til delt 13. plass sammen med Ege.

Godt comeback for Solhaug

Det siste norske navnet blant topp-25 var Gregory Lim Solhaug. Han havnet bare slaget bak sine to norske lagkamerater på en delt 21. plass.

Dette var hans første turnering siden en peg-ulykke skjedde i college-finalen i slutten av mai. Oregon-studenten fra Stavern ble stygt skadet da han på vei ned fra tee tråkket på en peg, som gikk tvers gjennom skosålen og foten hans.

Siste norske som klarte cuten var Bård Bjørnevik Skogen som havnet på delt 57. plass på scoren –7.

Alexander Settemsdal og Jakob Stavang Stubhaug klarte ikke cuten i Estland.

Spanske Jose Luis Ballester vant europamesterskapet for amatører og blir dermed å se på Royal Liverpool om snaue tre uker.