SPILLERMØTE //

Føler seg ført bak lyset: – Det er noen gretne spillere der inne

Spillerne visste ingenting om avtalen mellom PGA Tour og saudierne. Tirsdag kveld ble de hasteinnkalt til et felles møte. Der gikk det varmt for seg.

Rory McIlroy er én av spillerne som har grunn til å føle seg ført bak lyset av PGA Tour-ledelsen, her fra et tidligere møte.
Rory McIlroy er én av spillerne som har grunn til å føle seg ført bak lyset av PGA Tour-ledelsen, her fra et tidligere møte.
Publisert Sist oppdatert

På møtet skal PGA Tour-stjernene ha reist seg i stående applaus da en av spillerne tok ordet og krevde kommisjonær Jay Monahans avgang på Oakdale Golf & Country Club i Ontario tirsdag kveld.

Spillerne var hasteinnkalt til møtet der PGA Tour-sjefen ville forklare den svært overraskende avtalen om å slutte fred med LIV Golf.

Fra flere hold bekreftes det at stemningen i rommet var opphetet. At spillerne føler seg sveket av ledelsen.

Varte i en time

I den lange feiden mellom PGA Tour og den saudiske utbryterligaen LIV Golf har Monahan gjentatte ganger bedt om stjernenes lojalitet. Mange av spillerne skal ha takket nei til flere milliarder for å stå last og brast ved PGA-tourens side.

Rory McIlroy alene skal etter rapportene ha blitt tilbudt 400 milloner dollar – over fire milliarder kroner – og likevel valgt å bli værende på PGA-touren. Og samtidig tatt den politiske kampen.

Mange detaljer gjenstår – og mange spørsmål er fortsatt uavklart – men Monahan forsøkte å gi PGA-tourens medlemmer, altså spillerne, en overordnet skisse i møtet som varte litt over en time.

I rapporteringen på Golf Channel fortalte Johnson Wagner, som lyttet til møtet via en mobilhøyttaler, at spillerne i stor grad var misfornøyde med nyheten og at de generelt følte seg sveket av Monahan og tourledelsen.

På et tidspunkt ble Monahan spurt om han hadde vært åpen med spillerne, og han innrømmet at han ikke hadde det.

Wagners inntrykk var at spillerne på møtet var 90-10 mot den foreslåtte sammenslåingen, som inkluderer en avtale som avslutter all pågående rettslig tvist mellom partene.

Ble kalt hykler

– Jeg er glad jeg ikke var Jay i dag, sa veteranen Geoff Ogilvy til Golf Digest etter møtet.

– Det er noen gretne spillere der inne. Personlig føler jeg at touren har endret holdning og kastet det på oss veldig fort. Det er en manglende tillit til ledelsen. Det gjelder ikke alle i rommet, heller ikke meg.

– Men ingen vet egentlig hva som skjer, og ingen liker å være dårlig informert, spesielt når det gjelder levebrødet ditt, jobben din og sporten du elsker, poengterer han.

Noen spillere kalte Monahan en hykler.

– Det ble nevnt, ja, bekrefter Ogilvy.

– Og han tok det bra. Det må han gjøre som leder.

Powered by Labrador CMS