PGA Tour//

Folkefavoritten vant for første gang på 1610 dager

For bare 11 måneder siden flørtet Rickie Fowler med 200. plassen på verdensrankingen. Søndag vant han siden første PGA-turnering på nesten 4,5 år.

For første gang på flere år er Rickie Fowler igjen en vinner på PGA-touren.
Publisert

Selv om Fowler ledet Rocket Mortgage Classic etter 54 hull, trengte han en birdie på 72. hullet for å komme seg til omspill. For i klubbhuset satt Collin Morikawa, som nettopp hadde levert en bogeyfri søndagsrunde på kun 64 slag på Detroit Golf Club.

Etter et trøblete utslag på det attende hullet, svarte Fowler på tiltale ved å legge innspillet på en snau meter. Birdie-putten gikk rett i koppen, og dermed måtte Morikawa og Adam Hadwin varme opp igjen for å kjempe om seieren i en tre-mannsduell.

På omspillshullet la både Hadwin og Morikawa sine utslag midt i fairway, mens Fowler fant roughen på høyre side av fairway. Plutselig gikk det i mot den tidligere Ohio State-spilleren.

Men igjen la Fowler innspillet sitt på kun noen få meter, og da både Hadwin og Morikawa ikke klarte å utnytte fairway-posisjonen sin nevneverdig, var fordelen igjen hos Fowler.

Hadwin bommet sin birdie-putt og Morikawa klarte ikke å senke chippen fra like utenfor green. Scenen var satt for Fowler å fullføre comebacket sitt.

Birdie-putten falt noe venstre til høyre, men Rickie Fowler var sikkerheten selv. Seieren i Rocket Mortgage Classic var hans første seier på PGA-touren siden 3. februar 2019.

– Vanskelig å beskrive

Etter seieren var det en tydelig rørt, og til dels gråtkvalt, Fowler som uttrykket sine følelser om seieren.

– Det er vanskelig å virkelig sette ord på alt dette, sa Fowler med datteren Maya i armene sine.

– Selvfølgelig har det vært mye bra dette året og jeg har spilt virkelig god golf, så jeg visste at det bare var et tidsspørsmål. Det har vært et par vanskelig helger der jeg har hatt en sjanse, reflekterer han, før han fortsetter:

– Å vinne er flott, men det er mye mer i livet enn det, konkluderer han mens han ser på datteren sin.

En annen som er glad på Fowlers vegne er golf-kompis Justin Thomas:

Etterlengtet opptur for Noren

Viktor Hovland var ikke med denne helgen, men det var fortsatt et skandinavisk navn å finne på topp-ti listen. Svenske Alex Noren (–18) endte på delt 9. plass, fire slag bak vinneren Rickie Fowler.

Dette var hans første topp-ti plassering siden Texas Children's Houston Open i november i fjor.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS