Forbrigd vant NM med birdie-birdie-birdie-birdie-avslutning

Dorthea Forbrigd (Oslo GK) følte hun ikke fikk vist frem sitt beste spill under NM på Losby. Likevel vant hun med åtte slag!

Publisert

Les også: Wright vurderte å stå over NM – søndag løftet han kongepokalen

– – – 

Mens det ble spenning til siste slutt i herreklassen i årets norgesmesterskap, virket Dorthea Forbrigd aldri ordentlig truet i søndagens avslutningsrunde på Losby GK.

Med en bunnsolid sisterunde på fire under par (68 slag), hennes laveste score for uken, økte hun ledelsen hun startet dagen med, fra to til åtte slag.

Med -6 sammenlagt var hun den eneste i feltet som endte under par sammenlagt.

– Det er helt fantastisk! Dette var et mål og en drøm som går i oppfyllelse, sa Forbrigd til Norsk Golf etter seieren.

(Artikkelen fortsetter under)

Forbrigd fikk unnagjort bogeyene sine på hull 1 og 4, men klarte å kontre begge gangene med birdies rett etterpå.

– Det var ikke noe mer nerver enn de andre dagene, egentlig. Det var heller litt feil valg. Sånt skjer, forklarer Forbrigd.

Bogeyen på hull 4 skulle også bli hennes siste for dagen, og derfra og inn var 22-åringen i fullstendig cruisekontroll – samtidig som hennes nærmeste utfordrere ikke klarte å lansere de nødvendige birdie-sluttspurtene.

Etter ni par på rad tråkket Forbrigd på gassen på tampen av runden med fire birdies på rappen.

Dermed viste hun at det ikke var noen tvil hvem som var best denne uken.

– Det var veldig stabilt. Det var det samme som det pleier å være, med mange fairway- og greentreff. Jeg fikk puttene til å rulle i litt på slutten. Det var på tide! Jeg hadde mange bra putter som jeg bommet med veldig lite, så det var deilig at det løsnet, smiler Forbrigd, som sa til Norsk Golf på lørdag at hun egentlig ikke var så fornøyd med spillet sitt, til tross for at hun ledet NM.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Til høsten tar Forbrigd fatt på sitt tredje år som collegespiller ved East Carolina University. Der har hun utviklet seg mye, og hun har allerede rukket å vinne tre ganger i den øverste collegedivisjonen og klatret til topp-100 på verdensrankingen for amatører.

Forbrigd var feltets høyest rangerte amatør i NM, og var i forkant regnet som en av favorittene til å vinne turneringen.

På spørsmål om det bare var seier som var godt nok denne uken, svarer Forbrigd at hun egentlig ikke var så opphengt i kongepokalen:

– Jeg tenkte mer på mitt eget spill, egentlig. Det var noen greier i spillet som jeg følte måtte komme på plass for at det skulle løsne. Jeg spiller veldig ofte rundt par, og jeg kjenner jeg har mye mer å gå på. Det er det jeg jobber med nå, og fokuset mitt har vært å forsøke å få birdiene til å rulle i.

(Artikkelen fortsetter under)

Sandra Nordaas (Drøbak GK) endte på andreplass på Losby med en totalscore på to over par.

Nordaas endte også på andreplass i NM i matchspill på Stavanger GK, og hun kan dermed reise tilbake til University of Arizona med to sølvmedaljer i bagasjen.

Maiken Bing Paulsen (Drammen GK) endte også på to over par med Nordaas, men fikk bronsemedalje som følge av høyere score enn Nordaas på den siste runden.

Årets NM var en del av nyoppstartede Garmin Minitour sammen med NM match, med totalt 330 000 kroner i premiepotten fordelt på de to turneringene. Målet med å innføre premiepenger har vært å øke interessen for de hjemlige turneringene også blant norske utøvere.

Marita Engzelius var til slutt den eneste spilleren i dameklassen som oppfylte kriteriene for å vinne bonuspotten som ble overført fra forrige NM match. Haga GKs Rachel Raastad på 7.-plass var ett fattig slag unna å ta del i denne bonusen, og dermed kunne Engzelius stikke av gårde med hele bonusen på 90 000 kroner.

Resultater NM damer

NB! Neste års norgesmesterskap arrangeres av Holtsmark Golfklubb i Buskerud.

Powered by Labrador CMS