Solheim Cup // Dag 2 Fourball

Forspranget er spist opp – vidåpent før singelmatchene

Europeisk klassegolf av de sjeldne sørget for at hele forspranget de gav opp fredag morgen er hentet inn. Tutta forteller at spillerne har måttet kjempe hardt for å komme seg dit.

Emily Kristine Pedersen og de andre europeiske damene hentet lørdag inn forspranget til amerikanerne. Før finaledagen er det helt likt i årets Solheim Cup.
Emily Kristine Pedersen og de andre europeiske damene hentet lørdag inn forspranget til amerikanerne. Før finaledagen er det helt likt i årets Solheim Cup.
Publisert Sist oppdatert

FINCA CORTESIN (Spania): Det europeiske laget har offisielt lagt sjokket etter fredagens åpning bak seg. Med en dominant fourball-økt som endte 3-1 til Tutta og co er nå stillingen 8-8 sammenlagt i årets Solheim Cup. 

Men opphentingen gikk ikke enkelt for seg, og kapteinen er åpenbart fornøyd med innsatsen spillerne hennes viste lørdag. 

– Måten dette laget har kjempet seg tilbake siden fredag morgen har vært ekstremt imponerende. Vi har hatt tre veldig gode økter på rad, og dagen i dag var helt enorm, sier Suzann Pettersen og sikter til golfen hennes åtte utvalgte leverte i ettermiddag. 

Selv om stillingen nå er likt mellom lagene, vil ikke kapteinen endre innstillingen til spillerne sine. 

– Vi har jobbet hardt for å komme oss hit, men vi er ikke over målstreken enda. Vi skal fortsatt spille som om vi fortsatt ligger under, understreker hun. 

Åpnet sterkt

Lørdagens ettermiddagsmatcher åpnet på best tenkelig vis for europeerne, ledet an av irske Leona Maguire. I tospann med engelske Charley Hull, spilte Maguire helt mesterlig og fikk hele syv birdier (!) på 15 hull, helt på egenhånd. Kombiner det med stødig spill fra Hull som gav Maguire muligheten til å utfolde seg, så var det lite den amerikanske duoen Nelly Korda og Ally Ewing kunne gjøre. 

På de femten hullene hadde iren Maguire knapt en feilslag, og når de gode slagene er så gode som det er her, er det vanskelig å komme med et motsvar:

Den engelsk-irske duoen vant til slutt matchen 4&3 etter å ha vært i ledelsen tilnærmet hele veien. Ettermiddagens første poeng gikk rett i lomma til europeerne. 

Mye blått på tavlen

Gjennom hele ettermiddagen lå Team Europa i føringen i mange av matchene, men som regel med kun en knapp ledelse. I match nummer to var det vise-kaptein Anna Nordqvist og Caroline Hedwall som forsvarte de europeiske fargene i duell mot Cheyenne Knight og Angel Yin. Begge de to svenskene åpnet med birdie, og bygget videre på den ledelsen helt frem til det tiende hullet. Stillingen var da 2 opp til Europa, men Knight og Yin hadde andre planer. Med tre hullseire på rappen overtok amerikanerne ledelsen, og det var heller Nordqvist og Hedwall som måtte jage i innspurten. 

Det klarte dessverre ikke den svenske duoen. For å sette punktum i matchen valgte Angel Yin å gå for green på to slag på det avsluttende 18. hullet (par 5), og med en enkel to-putt satte hun den siste spikeren i den europeiske kisten med en birdie. USA vant kampen 2 opp, og fikk med seg et viktig poeng i kampen om sammenlagtseieren. 

Pedersen og Sagström vant i sin viktige duell mot Zhang og Lee. Den ble avgjørende.
Pedersen og Sagström vant i sin viktige duell mot Zhang og Lee. Den ble avgjørende.

Gårsdagens hole-in-one heltinne Emily Kristine Pedersen og Madelene Sagström spilte mot Rose Zhang og Andrea Lee i den tredje fourball-matchen. Etter syv hull hvor duellantene vekslet mellom å vinne hull, var det til slutt europeerne som holdt en ledelse på 1 opp. Derfra delte faktisk lagene syv hull på rad, før danske Pedersen rullet i en langputt fra greenkanten for å gå 2 opp i matchen.  

Det klarte ikke Stamford-duoen Zhang og Lee å svare på, så til slutt var det den skandinaviske duoen som vant det viktige poenget for Europa. 

Fyrverkeri i siste duell

I dagens siste match var det spanske Carlota Ciganda og svenske Linn Grant mot Danielle Kang og Lilia Vu. Også her viste begge lag klassegolf av en annen verden. Grant åpnet beste ved å gjøre seks birdier på rad (!), men det var faktisk bare det sjette hullet europeerne vant et hull, for også amerikanerne leverte birdie etter birdie på åpningshullene. 

Det måtte noe spesielt til for å skille de to lagene fra hverandre, og da leverte Linn Grant varene:

Linn Grant åpnet forrykende i sin match.
Linn Grant åpnet forrykende i sin match.

Som siste gruppe ut rakk Grant, Ciganda, Kang og Vu å få med seg at sammenlagtstillingen gikk til 7-8 mellom Europa og USA før de selv var ferdigspilt. Den europeiske duoen viste at om de vant matchen sin ville lagene være helt likt før singelmatchene søndag. Noen ville nok ha bukket under for presset, men for hjemmefavoritten Carlota Ciganda fungerte det som ekstra motivasjon. På det 16. hullet satte hun en viktig birdieputt for å gå 2 opp i matchen med to hull igjen å spille. 

Da lagene delte det 17. hullet ble det klart. Ciganda og Grant vant matchen, og stillingen mellom Europa og USA ble «all square» på 8-8 før finaledagen. 

For å sette den siste duellen i perspektiv, så tapte faktisk amerikanerne Lilia Vu og Danielle Kang matchen 2&1 selv om de samlet gikk ni under par (!) uten å vinne matchen. 

Grant og Ciganda gikk på sin side ti under par. 

Alt å spille om

Søndag er det duket for singelmatcher, noe som betyr at alle 24 spillere skal i aksjon. I motsetning til fredag og lørdag er det kvinne mot kvinne i «vanlig» matchspill. 

At de to lagene skulle være likt før søndagen var det få som trodde etter den første omgangen fredag morgen. Det inkluderer Tutta. 

Kapteinen innrømmet at hun fredag kveld hadde en lengre «team talk» med spillerne sine for å gire dem opp ekstra, men følte allikevel ikke at hun kunne dele hva som ble sagt. 

– For dere som kjenner meg og min talemåte så kan ikke gjenta hva jeg sa i teamrommet, fortalte hun foran pressekorpset. 

I dette øyeblikket forstod Tutta at opphentingen var gjort. Søndag er målet for Team Europa å gå ut og vinne turneringen.
I dette øyeblikket forstod Tutta at opphentingen var gjort. Søndag er målet for Team Europa å gå ut og vinne turneringen.

Nå er hun og resten av laget klare for singelmatchene søndag. 

– Søndagsmatchene er utrolig viktige, det kan man ikke sno seg unna. De første dagene har man en lagvenninne å lene seg på, men nå er man plutselig alene igjen. Og med veldig mye på spill. Men jeg tror på spillerne mine – og jeg kan forsikre dere om at det er mye verre å se på fra sidelinjen enn det er å spille selv, oppsummerte hun med et smil om munnen. 

Søndag begynner spillet klokken 11.10 på Finca Cortesin. Du kan se finaledagen på Discovery+ og Eurosport. 

Slik er stillingen med én dag igjen å spille

Powered by Labrador CMS