Netflix-effekten//

«Full Swing»-effekten er i gang på PGA-touren

Mange i golfen håpet dokuserien «Full Swing» skulle få inn ny seere til PGA-touren. De foreløpige tallene viser at de er på vei. 

Takket være Netflix-kameraene som uke etter uke følger verdensstjernene har det kommet flere seere inn i golfen. Her ser man ett av kameraene som fulgte seieren til Viktor Hovland på East Lake i slutten av august.
Publisert Sist oppdatert

Det føles ut som en evighet siden første sesong av «Full Swing» traff TV-skjermene våre i midten av februar. Den Netflix-produserte dokuserien som ga innblikk i hvordan PGA-touren fungerer bak kulissene og hvordan hverdagen til golfens største stjerner er. 

Strømmegiganten holder selve seertallene tett til brystet, men nå har PGA-touren og Netflix publisert noen av tallene som viser effekten TV-serien har hatt på det amerikanske markedet. 

Tallene gjelder kun for USA, men de gir fremdeles et innblikk:

  • 63 prosent av «Full Swing»-seerne fulgte med på PGA-touren i de to månedene etter premieren.
  • 11 prosent av «Full Swing»-seerne hadde ikke sett på PGA-touren i de seks månedene før premieren, men begynte å følge med etter å ha sett serien.
  • 42 prosent bruker generelt mer tid til å se profesjonell golf på TV etter å ha sett serien. 
  • 36 prosent bruker mer tid på å interagere med profesjonell golf på sosiale medier etter å ha sett «Full Swing».
  • 27 prosent bruker mer tid på å lese nyheter og artikler om profesjonell golf etter å ha sett «Full Swing». 

Var på topp-ti

Det finnes ikke lignende tall for Europe eller Norge, men de amerikanske tallene gir en indikator på suksessen serien har hatt. Selv om det ikke er på samme nivå som «Drive to Survive» hadde for Formel 1, peker tallene i riktig retning og golfen har fått flere følgere. 

«Full Swing» er tilgjengelig i 190 land og på 32 språk. Den nådde den globale topp ti-listen hos Netflix, inkludert andreplass i USA og Storbritannia, samt nummer én i Irland.

En av hovedprodusentene bak serien, Chad Mumm, er åpenbart fornøyd med tallene:

Det er allerede bekreftet at det blir en sesong to av «Full Swing», men det har ikke kommet noen ytterligere nyheter om når den blir tilgjengelig på strømmetjenesten. Mumm bekrefter på Twitter at kameraene fremdeles ruller, mest sannsynlig for å få med seg Ryder Cup-spetakkelet i Roma. 

Viktor Hovland var ikke med i den første sesongen av Netflix-serien, men det er lov å håpe han får mer skjermtid i det som har har vært hans beste sesong noensinne

Les også

Powered by Labrador CMS