UTSTYR//

Golf Pride snur grepene for å hjelpe oss på greenen

Golf Prides nye puttergrep skal stabilisere golfspillernes hender og gi bedre resultater. Det høres så forlokkende ut at vi selv dro for å teste.

Golf Pride
Slik ser de ut, Golf Prides nye puttergrep «Reverse Taper». Modellene heter Round, Pistol og Flat.
Publisert Sist oppdatert

SOTOGRANDE (Norsk Golf): Vi kjenner alle de klassiske puttergrepene: Tykke øverst og smale nederst. Slik er alle grep på alle golfkøller. 

Vel, nesten. De siste åra har spesielt Super Stroke Golf slått seg opp med sine tykke, firkantede grep for puttere. De har også lyktes. I en verden der annenhver golfspiller synes å slite med selvtilliten på greenene, er det mange som er åpne for å teste ut nye design.

Det har nå fått selve markedslederen innen golfgrep til å… ja, ta grep. Golf Pride har siden 1949 levert høy kvalitet og har i dag over 80 % av markedet. Spørsmålet er om det kan økes med deres siste nyvinning.

Tom Erik Andersen
Norsk Golf fikk selv teste grepene i høst. Her er Tom Erik Andersen på øvelsesgreenen.

Et bedre design

Norsk Golf var selv med på presseturen til Sotogrande da Golf Pride avduket sitt nye puttergrep med omvendt design. Serien har fått navnet «Reverse Taper», og selv om siste delen av navnet ikke klinger spesielt godt på norsk, hevder Golf Pride at de her har en vinner.

Hensikten med å «snu» grepet – med en slankere øvre halvdel og en bredere nedre seksjon – er å forankre den øverste hånden for mer stabilitet og redusere spenningen i den nedre hånden for jevn akselerasjon gjennom slaget. I tillegg skal det forhindre at vi vrir håndleddene i balltreffet.

Vårt førsteinntrykk? Her har Golf Pride hentet mye inspirasjon fra konkurrenten Super Stroke, som sikkert smiler triumferende når den tradisjonsrike markedslederen går et langt skritt i retning av deres egne firkantede design.

Også «Reverse Taper» er produsert i lett materiale, polyuretan, for å levere riktig mykhet, tekstur og vekt. Grepene føles både faste og myke på samme tid. De kommer i en livlig fargepalett av rødt, hvitt og sort, og i designet finner du også visuelle tegn for å hjelpe til med plasseringen av fingrene, uavhengig av hvordan du foretrekker å gripe putteren. 

Til tross for at grepene er store, opprettholdes normalvekten med et såkalt «balansert sweet-spot» slik at du fortsatt kan kjenne putterhodet gjennom slaget. 

«Reverse Taper» kommer i tre ulike varianter. Hvordan du liker å holde putteren kan være retningsgivende for hva du foretrekker.

Flere varianter

«Reverse Taper» er tilgjengelig i to størrelser og tre unike former:

  • Round – Den runde formen er populær for alle grepsteknikker. Den har en tradisjonelt rund øvre seksjon som gradvis blir bredere i nedre seksjon.
  • Pistol – Den klassisk pistollignende formen hjelper deg med å «låse» den øverste hånden, og er ofte populær blant spillere som har venstre hånd nederst (hvis spilleren er høyrehendt).
  • Flat – Den flate modellen er noe mer ovalformet i sin øvre seksjon, og er foretrekkes gjerne av spillere med en håndflate-mot-håndflate-stil i puttinggrepet.

Golf Pride-president James Ledford forklarer tankene bak det nye grepet:

– Vi så en trend der andre produsenter aktivt prøvde å designe grep som fjernet hendene fra putteren. Vårt mål var det motsatte. Vi har ønsket å optimalisere forbindelsen mellom hendene og grepet. Bare slik kan spillerne forbedre prestasjonen sin, sier Ledford.

Vår vurdering

Vi tviler ikke på at innovative Golf Pride-ingeniører brukte hundrevis av timer på ulike konsepter og tester før de kom fram til dagens nyvinning. Eller at testresultatene er riktige.

I de rette hender kan «Reverse Taper» ha en positiv effekt for spillere på alle ferdighetsnivåer. Og selv den minste forbedring på greenen vil naturligvis ha stor effekt på scoren. Putteren er den køllen som vi alle slår flest slag med. Samtidig er det den mest personlige vennen (eller uvennen) du har i baggen.

Og når vi først er personlige: Forvent ikke at «Reverse Taper» løser alle problemer på greenene. Noen tror at en ny Scotty Cameron-putter skal gjøre det, andre tenker at Super Stroke er løsningen. Og her kommer altså Golf Pride med sine løfter om mer stabilitet og kontroll.

Det fine er at «Reverse Taper» gir deg enda flere muligheter til å finne din personlige favoritt. Grepet er forbindelsen mellom hendene dine og utstyret. Det sier seg selv at det er viktigere enn mange tror.

Om utformingen med tykke delen nederst kan få deg til å slappe litt mer av i den nedre hånden før din neste avgjørende putt, er det kanskje verdt å teste ut? 

Powered by Labrador CMS