PGA TOUR//

Grepet som endret alt: – Har aldri sett meg tilbake

Med fem birdier på de seks siste hullene ga Nick Taylor seg selv sjansen. Etter to omspillshull mot Charley Hoffman sto han igjen som vinneren av WM Phoenix Open.

Nick Taylor strekker armene i været etter å ha sikret seg seieren på TPC Scottsdale søndag.
Publisert Sist oppdatert

Det var en utrolig oppvisning i putting. Og det var da også putteren han slapp fra seg da han endelig kunne strekke armene i været og juble for sin fjerde seier på PGA-touren.

For tredje gang på en og samme dag hadde 35-årige Nick Taylor senket en birdie-putt på det 18. hullet – én gang i den ordinære runden og to ganger i omspillet. 

– Avslutningen var som en drøm, sier en hoderystende vinner.

Tre avgjørende putter

Den første var en vanskelig nedoverputt på tre meter, den andre fra fem meter under hullet, og den siste og avgjørende var fire meter rett fram. Eller alle tre var egentlig avgjørende. Hadde kanadieren bommet på en av de to første, ville han ha gått hjem uten en pokal. 

Men han satte begge.

Med fire hull igjen måtte Taylor spille nærmest perfekt for å ta igjen den 47 år gamle Hoffman, som avsluttet en tredjerunde på 64 slag om morgenen og gjentok det tallet i ettermiddagens finalerunde for en totalscore 21 under par. 

Lenge så det ut til å være nok, men mens Hoffman holdt seg varm og ventet på at de siste gruppene skulle bli ferdige – etter mer enn syv timers værforsinkelse gjennom hele turneringen – startet Taylor sitt putte-show for det ekstatiske publikumet i Arizona. 

Brølene fra den 18. greenen bar helt til første tee, hvor Hoffman slo jern for å forberede seg på omspill. Og etter to hull i omspillet, var det altså Taylor som trakk det lengste strået.

Forklaringen ligger trolig i en teknikkendring fra Sony Open 13 måneder tilbake i tid.

Byttet puttergrep

Etter anbefaling fra sin nærspillstrener Gareth Raflewski, byttet kanadieren til et såkalt claw-grep i sin putteteknikk, hvor den nederste hånden er over, ikke under, grepet. 

– Oppsettet mitt ble mye renere. Rotasjonen av køllehodet ble langsommere. Og nå har vi gjort de samme øvelsene i ett år, bare gjentatt dem om og om igjen, forklarer Taylor etter seieren i Phoenix.

Grepsendringen viste seg som en game-changer for Taylor, som selv har beskrevet seg som svært ujevn på greenene.

– Det hviler et slags stigma over det å bytte grep. Du forteller på en måte omverdenen at du sliter med putteren. Men jeg har ikke tenkt slikt. Når jeg først forpliktet meg til det, har jeg aldri sett meg tilbake. Og jeg har aldri puttet bedre enn det siste året, forklarer han. 

PS! Viktor Hovland deltok ikke i WM Phoenix Open. Nordmannen var opprinnelig påmeldt, men trakk seg fra turneringen for å prioritere treningen fram til Genesis Invitational som starter torsdag denne uka.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS