Srixon Tour//

Henriette og Iver vant da spesiell gjest var med på juniorturneringen

I årets sjette Srixon Tour ble to nye spillere kåret som vinnere i de eldste klassene, men det var en 36-åring som vakte mest oppsikt på Moss & Rygge. 

Klassevinnerne Iver Sokhan-Sanj (f.v.), Mathias Aase, Espen Kofstad, Henriette Spilling Gjelten og Ella Ingebretsen.
Publisert

Denne helgen stilte Norges beste juniorer opp på Moss & Rygge GK for å spille Srixon Tour i Østfold. Det ble en krevende turnering for flere spillere da det søndag blåste opp og hadde kommet en del nedbør gjennom natten. 

Det fikk raskt uttelling på ledertavlen i U19-klassen for guttene da lederne fra lørdagen slet i de tøffe forholdene. Da var det duket for at noen skulle snappe seieren foran nesen på de andre konkurrentene - noe Iver Sokhan-Sanj (Losby GK) gjorde.

 Med en sisterunde på –2 (70 slag) tok han igjen Filip Svendsen (Gamle Fredrikstad GK), Frithjof Farhang (Oslo GK) og Daniel Werner Nilsson (Oslo GK) på de siste ni. 

Fikk teste seg mot de unge

Selv om det var spenning til siste slutt i U19-klassen, var det en som ikke har spilt juniorturnering på nesten 20 år, som sto for X-faktoren. 36-åringen Espen Kofstad, som til vanlig spiller på DP World Tour, deltok i juniorturneringen som del av opptreningsperioden etter en lengre skade. 

– Det var kjempe morsomt å spille. Golf er noe helt annet når man spiller med et ordentlig scorekort i turnering, sier han til Norsk Golf. 

Det var godt å spille turneringsgolf igjen, forteller Kofstad etter junior-comebacket.

Kofstad var ikke offisielt med i turneringen, og navnet hans er allerede tatt bort fra ledertavlen, men han satte pris på muligheten å kunne delta. 

– Det var en god test. Noen ting sitter bedre på rangen enn det gjør under disse forholdene, og det var godt å kjenne på. For eksempel lyser out-of-bounds-stakene litt hvitere når man skal signere et scorekort på slutten av dagen, utdyper han. 

Ifølge Europatour-spilleren satt spillet bra, men det er fremdeles forbedringspotensiale etter nakkeprolapsen som kom i februar. Etter 54 hull på to dager er han oppmuntret over hvordan kroppen responderte. 

– Pilen peker i riktig retning. 54 hull på 2 dager gjør jeg ikke så ofte, og at det gikk bra uten noen smerter var en god opplevelse, forteller han. 

Man bidrar der man kan, også i regnet.

Dominans i jenteklassen

På jentesiden var det Losby-spiller Henriette Spilling Gjelten som tok en soleklar seier. Med scoren +4 (76, 72, 72) slo hun andreplassen Thale Victoria Estensen (Bærum GK) med hele seks slag. 

Gjelten tar dermed sin første Srixon Tour-seier denne sesongen etter to andreplasser tidligere i år. I tillegg rykker hun opp på førsteplass på sammenlagtlisten (Order of Merit). 

I U15-klassene var det Mathias Aase (Sola GK) og Ella Ingebretsen (Stavanger GK) som vant. 

Vil at alle skal bli gode

Espen Kofstad synes det var stas å få være med landets beste juniorer i en turneringshelg. Han håper de unge synes det samme. 

– Jeg håper de synes det var stas. Jeg vil jo bare at alle skal bli gode i golf. Om at jeg som Europatour-spiller ga litt ekstra inspirasjon, er det bare bra, forteller han. 

Om det hadde skjedd da han selv var junior hadde han virkelig satt pris på det. 

– Om det skjedde da jeg spilte på A-Tour, som det het i gamle dager, hadde jeg blitt skikkelig inspirert. 

Neste på kalenderen for Kofstad er en proffturnering - Nordic Golf League i Danmark om to uker. 

– Ikke juniorturnering altså?

– Jeg tror jeg er ferdig med juniorgolfen for denne gang, svarer Oslo-spilleren. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS