UTSTYR//

Her er Darkspeed – Cobras nye superhelt

Cobras nye køller er som hentet ut av en Batman-film, og har ett mål for øyet: Mer fart!

Darkspeed
Darkspeed kommer i tre ulike modeller – LS, X og Max, og lanseres også i egen kvinnemodell.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag kl 16.00 løftet Cobra sperrefristen for sine køllenyheter i 2024. Årets familie bærer etternavnet Darkspeed, og synes født i Gotham City.

Normalt har Cobra brukt sterke farger for å rope på deg i proshopen. Ta driverne de siste åra. Speedzone alarmerte i gult, Radspeed blinket i neon, LTDx flammet opp i rødoransje og Aerojet knallet til i blått.

Men Darkspeed kommer i en innpakning som laget for superhelten selv. Svart og mystisk, matt i lakken, med karbonfiber og stålgrå kontraster. Bygd for fart, bygd som en batmobil.

Selv headcoverne til Darkspeed er helt sorte, og gir woodene en eksklusiv og samtidig kraftfull look.
Selv headcoverne til Darkspeed er helt sorte, og gir woodene en eksklusiv og samtidig kraftfull look.

Strekker seg lenger

De siste tiårene har Cobra vært først ute med flere idéer og oppfinnelser, som hybridkøllen og grafittskaftene. Nå vil de sette en ny standard igjen. 

– Racerbiler er nettopp inspirasjonen bak Darkspeed. Våre designere og ingeniører vil alltid videre, og det er denne filosofien som uttrykkes i årets kampanje «Chase more».  Det mener vi også at spillerne bør gjøre, jakte mer, sier Jose Miraflor, visepresident i Cobras markedsavdeling.

Han har flydd inn fra hovedkontoret i Carlsbad, California for å innta scenen på La Manga Club i Sør-Spania. Konferanserommet på det nyoppussede Hyatt-hotellet er fylt til randen av golfjournalister og influensere fra hele Europa. 

Det viser seg at vi alle er her for å høre mer om fart. 

– Forgjengeren Aerojet satte en ny «benchmark» for aerodynamikk. Men vi har klart å redusere luftmotstanden i Darkspeed ytterligere. Mindre luftmotstand gir mindre drag, og altså mer fart, forklarer Jose. 

Darkspeed-woodene er en videreutvikling av tidligere Cobra-modeller.
Darkspeed-woodene er en videreutvikling av tidligere Cobra-modeller.

De neste minuttene snakker han om H.O.T Face, PWRSHELL og PWR-BRIDGE, og forsikrer at alle de tekniske konseptene som har gjort tidligere Cobra-drivere så populære, er ytterligere forbedret i nyvinningen Darkspeed.

– Vi har aldri laget drivere som strekker seg lenger enn disse, lover Jose, og presenterer de tre ulike modellene– LS, X og Max. Han retter blikket mot storskjermen bak seg.

Tre sorte driverhoder med karbonmønster fyller lerretet. Den ene har små, blå detaljer, den andre har røde. Den tredje er sort som Gotham-natta.

– LS står selvsagt for «low spin», og er den lavtspinnende og minst tilgivende. Som racerbiler flest er den ikke for alle. LS er for spillerne med de raskeste svingene, og du får den helt ned til åtte graders loft.

Jose peker mot de mer lettkjørte alternativene.  

– X mikser fart med større tilgivenhet, og plasserer seg i midten av denne trioen. I den andre enden har du Max, som er for spillere med lav svinghastighet. Det er disse som tjener mest på å ha et lavt tyngdepunkt i køllehodet, sier Jose Miraflor.

Jose Miraflor fra Cobra lover mer fart og lengde med Darkspeed.
Jose Miraflor fra Cobra lover mer fart og lengde med Darkspeed.
Journalister fra hele Europa var samlet under presentasjonen på La Manga Club i høst.
Journalister fra hele Europa var samlet under presentasjonen på La Manga Club i høst.

Egen modell for kvinner

Dagen etter vaier Cobra-flaggene på driving rangen.  Bak gule ballpyramider står hvite Cobra-bager fullstappet med nye Darkspeed-produkter – hele familien av drivere, fairwaywooder, hybrider og jern. 

Men de flestes øyne er rettet mot Isabella Deilert. Svenskeproffen hører normalt hjemme på Ladies European Tour, men er nå hentet til Murcia for å tiltrekke seg oppmerksomheten og slå langt med Darkspeed. 

De lengstflyvende ballene lander i hekken som markerer yttergrensene av La Manga Club.

– Om ikke lenge vil du ha byttet ut din elskede Aerojet og ha en ny driver i bagen din, forsikrer Jose. – Men den må godkjennes først, og selvsagt tilpasses deg. Vi ville bare at du skulle få teste den nå. 

Deretter er det vår tur til å hamre løs. Balltreffet er kraftfullt og dempet, akkurat slik vi forventet av et våpen fra Gotham City. Prosjektilene skyter fart ut av køllebladet. Drivene våre når aldri yttergrensen av La Manga Club, men er faretruende nær proshopen og husrekken på høyre side (Fore!)...

Vi nøyer oss med noen få slag på driving rangen i Murcia denne oktoberdagen. I løpet av januar skal vi i samarbeid med Svensk Golf teste ut alle de nye driverne på markedet ordentlig – og følge opp med jernene like etter.

I motsetning til de fleste superhelter har ikke Batman særegne evner utover de en vanlig mann kan lære seg. Det er et godt utgangspunkt for oss.

Darkspeed lanseres også som jernsett med stål- og grafittskaft.
Darkspeed lanseres også som jernsett med stål- og grafittskaft.

HVA KOSTER DARKSPEED?

Her er veiledende priser for Cobra Darkspeed-familien i norske butikker:

Driver: 5 999,- 

Fairwaywooder: Kr 3 699,- 

Hybrider: Kr 2 999,- 

Jernkøller, stål (6 køller): Kr 8 499,- 

Jernkøller, grafitt (6 køller): Kr 9 499,-

Powered by Labrador CMS