Nye tider på Kløfta//

Her kommer Norges andre Trackman-range

Med teknologi som egentlig er tiltenkt innkommende missiler kan golfere nå ta treningen på Miklagard til et nytt nivå.

Miklagard blir den andre klubben i Norge som installerer Trackman-range. Den er allerede klar for bruk.
Publisert

– Det blir en helt annen måte å trene golf på.

Det sier Mats Candinger, daglig leder ved Miklagard GK. Siden i høst har han og klubben ved siden av Lily Country Club jobbet for å få Trackman-range på plass.

Sammen med det danske selskapet Indoor Golf Partner, har banemannskapet stått på for å montere radarer, skjermer, strøm- og internett-tilgang, samt en server som skal kontrollere alt.

Trackman-systemet er på én måte veldig enkelt, men også svært avansert. Hovedelementene består av to radarer. En som står omtrent 70 meter ut på rangen for å registrere ballene som blir slått fra mattene, mens en annen står bak for å registrere hvor de lander.

Disse to kan i teorien lese opptil 200.000 baller i luften på én gang, så kapasiteten skal ikke være et problem.

Disse to radarene er hovedingrediensene for den nye Trackman-rangen.
Disse to radarene er hovedingrediensene for den nye Trackman-rangen.

– Teknologien er hovedsakelig utviklet av militæret for å registrere innkommende missiler. Dette systemet brukes også på flyplasser for å hjelpe fly med innflyvning med tanke på vind og værforhold på vei ned til rullebanen, forteller Jonas Lidén fra Indoor Golf Partner.

For golfere betyr det at man kan stå på hvilken som helst matte på Miklagard med Trackman-appen åpen ved siden av deg, og radarene vil forstå hvilken ball som er din. Man trenger altså ikke en monitor eller skjerm for å se resultatet av slaget ditt, selv om det vil være tilgjengelig i noen båser.

– Dette blir bra for alle sammen, særlig de som er ekstra treningsvillige, sier Candinger.

Alle funksjonaliteter som er i en vanlig Trackman-simulator vil være tilgjengelig på rangen. Enten man ønsker å trene, spille en ekte bane eller bare leke med spill og konkurranser.

Mats Candinger (t.v.) snakker med Jonas Lidén om installeringen.

Miklagard blir spillbar over hele verden

Den nye rangen er åpen for dem som ønsker å benytte seg av tilbudet allerede. Dermed er Norges andre Trackman-range åpen for allmenheten etter at Fana etablerte samme system i fjor.

– Prosessen har vært veldig bra hele veien. Vi har hatt god dialog med både Trackman og IGP som har bistått i installasjonen. En annen viktig ting for oss er at dette ikke vil påvirke prisen på rangeballene. Det vil koste like mye for en bøtte, selv med det nye systemet, sier daglig leder Candinger.

Som en del av samarbeidet vil også Miklagard bli en spillbar bane på simulatorsystemet over de neste månedene.

– Det betyr at man kan spille banen vår, selv når du står ved siden av den. Kanskje man har lyst til å revansjere et hull rett etter ferdigspilt runde? Det har man mulighet til nå, legger han til.

Powered by Labrador CMS