SENTRY TOURNAMENT OF CHAMPIONS //

Het putter reddet dagen da driveren straffet Viktor

To straffeslag fra tee. Men en sterk åpningsdag på greenene. Nordmannen åpnet årets første PGA Tour-turnering seks slag under par.

Viktor Hovland i trøbbel i Kapalua. Men på greenene hadde han en stor dag.
Viktor Hovland i trøbbel i Kapalua. Men på greenene hadde han en stor dag.
Publisert

Men Viktor Hovland var ikke den eneste som gikk lavt da Sentry Tournament of Champions åpnet på Plantation Course i Kapalua natt til fredag norsk tid.

Collin Morikawa, J.J. Spaun og Jon Rahm er i tet etter runder på 64 slag, hele ni slag under par.

– Det er deilig å være i gang, men jeg føler at spillet er veldig rustent, sier Viktor Hovland til Eurosport etter nattens runde.

Det var spesielt på siste ni at det skjedde mye for nordmannen. Etter birdier på 10, 11 og 12, røk han på to raske bogeyer.

– Jeg puttet utrolig bra i dag og slo egentlig helt greit. Jeg gjorde en del birdies på grunn av puttingen og traff en del greener, men de dårlige slagene kostet litt mye i dag. Tre bogeys totalt er alt for mye, men det ble iallfall en bra score til slutt.

For en sjelden gangs skyld var det driveren, et av hans fremste våpen, som ga ham problemer.

– Det er en del ekstreme hull utpå her, og fairwayene er litt hardere enn de har vært de siste årene. Så det spilles ikke så langt selv om noen hull er ganske lange. Det er morsomt å slå noen lange driver. Men i dag fikk jeg to straffeslag med driveren og kommer ikke nærme nok hullene med jerna, oppsummerer Hovland.

Tre runder gjenstår. Og en delt 11. plass etter første dag, med tre slag opp til ledertrioen, er selvsagt helt innafor.

– Men jeg må bli mer komfortabel med driveren og jerna. Og forhåpentligvis fortsetter jeg å putte som jeg gjør, sier Viktor Hovland til Eurosport.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS