Europatouren//

Højgaard sikret hjemmeseier etter forrykende omspill

Det måtte seks omspillshull til før Rasmus Højgaard kunne løfte sitt fjerde trofé på hjemmebane i Made in HimmarLand-turneringen.

Aalborg/Danmark: Rasmus Højgaard ble første danske til å vinne Made in HimmarLand-turneringen.
Publisert Sist oppdatert

Det 22 år gamle stjerneskuddet fra Billund startet dagens runde hele seks slag bak spanjolen Nacho Elvira. Etter en fantastisk forestilling søndag, som inkluderte en seks-og-en-halv-meter for birdie på banens siste hull, stod det helt likt mellom de to.

Nacho hadde en langt tyngre arbeidsdag. 36-åringen fra Madrid stod på tee på hull 18 -1 for dagen, og trengte par på det siste hullet for å ta sin sjette profesjonelle seier. Utslaget havnet i fairway, men innspillet hadde litt for mye salsa og la seg kinkig til i rough-hjørnet av bunkeren. Derfra brukte Texas AM-spilleren tre slag, og måtte gjøre seg klar for omspill.

Nervepirrende ekstraomganger

Højgaard hadde definitivt de beste minnende fra hull 18 på søndag, og dette hullet skulle spilles helt til det falt en avgjørelse. Spillerne vekslet på å gjøre imponerende «up-and-downs», før Elvira plasserte innspillet sitt på treningsområdet på det sjette omspillshullet. Da dansken landet innspillet på green, var det hele avgjort.

– Jeg har ikke ord. For å være helt ærlig trodde jeg ikke jeg skulle ende i et omspill. Det er fantastisk å vinne på hjemmebane. Det er ikke veldig lenge siden jeg var her som gutt, og ba om signaturer på baller og hansker, sa en opprømt Højgaard til pressen etter seieren.

Se ledertavle

Kristian Krogh Johannesen var eneste norske spiller på startstreken denne uken, men etter en marerittfredag misset han cuten.

Powered by Labrador CMS