PGA TOUR//

Hovland åtte under par: – Svingen føltes ikke bra

Viktor Hovland var fornøyd med resultatet, men ikke teknikken da han åpnet sesongen i The Sentry natt til fredag.

Viktor Hovland og Scottie Scheffler på den 17. greenen på Plantation Course på Kapalua GC natt til fredag.
Publisert

Han gikk åtte slag under par med en bogey og ni birdier. Likevel var det en mellomfornøyd Hovland som møtte pressen etter åpningsrunden på årets PGA Tour-sesong.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men svingen føltes ikke helt bra. Og jeg slår noen slag som jeg ikke er helt fornøyd med, sier Viktor Hovland.

Perfeksjonisten fra Ekeberg er helt i toppen etter førsterunden på Plantation Course på Hawaii. Bare Sahith Theegala (-9) var bedre enn nordmannen på de første 18, men det var flere enn Hovland som gikk lavt i sesongstarten. 

Mange lave scorer

Også Camilo Villegas, Collin Morikawa, Sungjae Im og Jason Day åpnet åtte under par. Og bak dette kobbelet er det ytterligere seks spillere på -7.

Normalt er det en rusten Hovland som møter opp i The Sentry. 

– Jeg har ikke spilt spesielt bra her. Jeg tror nok at juleferien i Norge, der jeg knapt er borti ei golfkølle, har en del av skylda. Det betaler jeg en pris for når jeg kommer hit, seier Hovland.

Vinner han The Sentry i helgen, vil han føye seg inn i et svært eksklusivt selskap. 

Kan vinne tre på rad

Som kjent vant FedExCup-mesteren de to siste turneringene på fjorårets PGA Tour. Bare tre spillere har de siste 15 årene vunnet tre turneringer på rad.

– Det tenkte jeg ikke på engang. Det var et rått år i fjor, og dette var en veldig god start på året i år. Vi satser på at 2024 blir et enda bedre år, selv om det kan bli tøft. 

– Jeg er sugen på å bli bedre, og vinne flere ganger, sier Viktor Hovland. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS