DP World Tour//

Hovland har heng på teten etter maratonrunde

Viktor Hovland (25) brukte 70 slag og 5,5 timer rundt Wentworth under andrerunden av BMW PGA Championship. To svensker har overtatt ledelsen i klubbhuset etter halvspilt turnering.

Viktor Hovland kom seg akkurat i klubbhuset før solen forsvant over horisonten fredag ettermiddag.
Publisert Sist oppdatert

At proffene bruker lang tid når spiller golf er ikke uvanlig. Men at trioen med Viktor Hovland, Rory McIlroy og Ludvig Åberg møtte tre andre grupper da de selv kom på attende tee er ikke hverdagskost. Selv for proffene.

For feature-gruppen i BMW PGA Championship brukte hele fem og en halv time på andre runden i DP World Tours flaggskipturnering. 

I sånne forhold er det vanskelig å finne god flyt, noe Hovland fikk kjenne på. For etter en stødig god start med tre birdier og ni par på de første tolv hullene, begynte problemene smått å komme. 

Det ble mye venting for Ryder Cup-trioen Ludvig Åberg (t.v.), Viktor Hovland og Rory McIlroy fredag.

For etter en fairwaymiss på hull 13 ble det for vanskelig å redde paren, og dagens første bogey var et faktum. På det 16. hullet fant igjen rougen fra tee, og fasiten ble nok en bogey etter å ha bommet green på innspillet. 

Heldigvis avslutter Wentworth med to par 5-hull det er mulig å score bra på for verdenseliten. Nordmannen avsluttet den langdrygde runden med par-birdie for å havne to under par (70 slag) for dagen. Han er fem slag bak lederne med to runder igjen å spille. 

Åberg taklet ventingen

I feature-gruppen var Hovland bokstavelig talt midt på treet. For mens Hovland er –5 for turneringen (delt 25. plass), ligger McIlroy –1 (delt 61. plass) og Åberg på –10 helt oppe på delt førsteplass sammen med landsmann Sebastian Söderberg

Åberg leverte fredag en 66-runde, mye takket være slag som dette: 

På andrerunden ble det åtte birdier og én dobbeltbogey (!) for svenske Åberg. Landsmannen Söderberg åpnet runden med en bogey men så seg ikke tilbake etter det. På de resterende 17 hullene ble det syv birdier og én eagle for svensken som holder på 176. plassen på verdensrankingen. 

Alle Ryder Cup-spillere videre

Er det én mann som er fornøyd denne fredagen i England er det Ryder Cup-kaptein Luke Donald. Alle hans tolv utvalgte menn klarte cuten, selv om det ble vel spennende for McIlroy, Justin Rose og Nicolai Højgaard. De tre kom seg akkurat videre til helgespillet med ett slags margin. Den britiske duoen fikk attpåtil den avgjørende birdien på det aller siste hullet. 

Spesielt Højgaard er nok glad for at han kom seg på riktig side av streken ettersom den mange føler han «stjal» Ryder Cup-plassen fra, Adrian Meronk, er helt oppe på delt tredjeplass på –9. 

På grunn av de lange fredagsrundene og solen som gikk ned på Wentworth har ikke alle spillerne fullført sine runder. Spillet gjenopptas fra klokken 07.20 (lokal tid) for de 24 spillerne som mangler. Tredjerunden starter fra og med klokken 10.20 (lokal tid)

Dermed er det ikke helt klart hvem Viktor Hovland skal spille med på lørdag. 

PS! Turneringen vises på Viaplay, som har sendestart klokken 13.00. Feature gruppene vises mellom klokken 10.00 og 15.45. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS