PGA Championship//

Hovland i delt ledelse etter halvspilt major

Viktor Hovland fortsatte i det gode sporet han startet i på torsdag. Etter en solid andrerunde er han i delt ledelse i PGA Championship

67 slag og tre under par ble fasiten for andrerunden på Oak Hill. Det gir delt ledelse etter 36 hull for nordmannen.
Publisert Sist oppdatert

Etter en solid førsterunde fortalte Viktor Hovland til Eurosport at målet hans var å spille «kjedelig golf» på den vanskelige Oak Hill-banen i New York. Det er det som må til for å score godt på det som er vertskapsbane for årets PGA Championship.

Det funket bra på den første runden, og det funket bedre på den andre.

Med fire birdier og én bogey på fredagsrunden klatret Hovland opp til toppen av ledertavlen sammen med verdenstoer Scottie Scheffler og canadiske Corey Conners.

I motsetningen til åpningsrunden var det de første hullene som var best for Ekeberg-mannen fredag. Birdiekontoen ble åpnet allerede på hull 1, og på hull 2 var antallet sirkler på scorekortet doblet.

Det kom en liten strek i regningen på det tredje hullet med en bogey tre-putt, men deretter gikk mye på skinner for nordmannen. Det kom ingen flere firkanter på scorekortet på de resterende 15 hullene selv om han måtte jobbe for par ved noen anledninger.

Våte forhold

Ettermiddagsgruppene fikk etterhvert noe vanskelige spilleforhold på Oak Hill da regnet kom. Heldigvis kommer det både fordeler og ulemper når en golfbane blir våt.

– Det regnet, men heldigvis blåste det ikke. Når banen er våt går ballen litt kortere og roughen blir enda tjukkere. Men på slutten av dagen blir greenene mykere og det er lettere å angripe flaggene mer, fortalte Hovland til Golf Channel etter runden.

Det brukte nordmannen til sin fordel på andre halvdel av fredagsrunden.

I forhold til resten av feltet tjente Hovland 3,37 slag på innspillene fredag. Det er nest beste av samtlige spillere den runden. Fasiten på de siste ni hullene ble ytterligere to birdier, som løftet han opp i lederposisjon med Scheffler og Conners.

Lørdag slår Hovland ut i nest siste ball sammen med Justin Suh klokken 20.40 norsk tid (14.40 lokal tid), gitt at det ikke kommer noen endringer som følge av værmeldingen. Det er meldt regn stort sett hele lørdag i Rochester, så det kan komme utsettelser.

En annen spennende gruppe å følge med på er Brooks Koepka og Bryson DeChambeau som går foran Hovland og Suh.

Klubb-pro overrasker

I forkant av årets tredje major-turnering var det en annen viktig turnering for noen. De tjue beste i klubb-proenes turnering (PGA Professional Championship journ.anm.) ble automatisk kvalifisert til denne ukens PGA Championship. Av de tjue er det én som imponerer mer enn de andre.

Michael Block, head pro på Arroyo Trabuco Golf Club i Mission Viejo i California, ligger på en sterk delt 10. plass etter å ha spilt to runder på 70 slag (par).

– For å være ærlig føler jeg at jeg har spillet denne uken til å konkurrere. Jeg har nådd det store målet mitt ved å klare cuten, fortalte Block til Golf Channel etter runden.

En protime med Block koster «bare» 125 dollar, men det er vel en liten pris å betale for å få tips og råd fra en spiller som kjemper om topp-plassering i en major-turnering.

PS! Kveldens sending begynner på Viaplay klokken 19.30 med Joakim Mikkelsen og Espen Kofstad i kommentatorboden.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS